Foto: F64

Gados jaunajam Latvijas vicečempionu basketbolā "VEF Rīga" sastāvam turpinot smelties pieredzi un nākotnē saglabājot pašreizējo komandas kodolu, vienība nākamajos gados gūs lielus panākumus, pārliecināts viens tās līderiem Jānis Timma.

Kā zināms, Eiropas kausa apakšgrupu turnīra astotās kārtas mačā "VEF Rīga" savā laukumā ar 66:74 trešdien piekāpās Krievijas klubam Sanktpēterburgas "Zeņit", tādējādi atvadoties no izredzēm sasniegt turnīra otro posmu.

"Spēli sākām labi un izveidojām spiedienu uz pretiniekiem. Otrajā ceturtdaļā sākās muļķīgas kļūdas, kas ļāva "Zeņit" basketbolistiem izmantot savu galveno trumpi - ātru pāreju no aizsardzības uzbrukumā. Trešajā ceturtdaļā mēs atguvāmies un uzvarējām cīņu zem groziem, taču drīz vien spēki beidzās," žurnālistiem klāstīja Timma. "Nezinu, kādi tam bija iemesli, taču spēlētāju rotācija komandā bija maza. Daži nekādi nevarēja ieiet spēlē, nebija noskaņojušies, tāpēc cīņas beigās spēka mums vienkārši pietrūka."

Timma šajā mačā guva 19 punktus un izcīnīja septiņas atlēkušās bumbas, abos rādītājos esot komandas līderis.

"Ko dod gūtie punkti un izcīnītās bumbas, ja komanda zaudē?" retoriski jautāja latvietis. "Žēl, ka neiekļuvām nākamajā kārtā. Šāda līmeņa sacensībās ir grūti uzvarēt spēles beigas bez tam nepieciešamās pieredzes un saspēlētības. Mūsu komanda ir gados jauna, un tai nākamajos gados būs labi rezultāti, ja šis sastāva kodols saglabāsies."

Pēc šī zaudējuma "VEF Rīga" divas kārtas pirms apakšgrupu turnīra beigām no grupā ceturtajā vietā esošās "Zeņit" atpaliek par trīs uzvaru tiesu, kas nozīmē, ka Latvijas klubs zaudējis pat teorētiskas izredzes sasniegt Eiropas kausa otro posmu. "VEF Rīga" komandai šajās sacensībās bija izvirzīts uzdevums pārvarēt pirmo turnīra posmu

"Nedomāju, ka tagad visu uzmanību veltīsim VTB Vienotās līgas spēlēm, jo katrs mačs mums ir svarīgs. Mēs esam pārāk jauni, lai šķirotu spēles, tāpēc katrs mačs mums jātiecas aizvadīt ar 100% atdevi," uzsver Timma. "Varbūt tad tās uzvaras sāks nākt. Mēs cenšamies allaž abos laukuma galos darīt visu, ko spējam. Progress sniegumā ir, taču pagaidām vēl ne tāds, kādu vēlamies."

Grupu turnīrā 36 komandas sadalītas sešās apakšgrupās, pa sešām komandām katrā, kas līdz 17.decembrim izspēlēs divu apļu turnīru. Pirms izlozes komandas, balstoties uz ģeogrāfisko principu, bija sadalītas divās apakšgrupās.

Sacensību otro posmu sasniegs četras katras grupas labākās komandas, kurām pievienosies astoņas vienības, kas nepārvarēs ULEB Eirolīgas sacensību pirmo posmu. Šīs 32 komandas tiks sadalītas astoņās grupās, pa četrām vienībām katrā, kas izspēlēs divu apļu turnīru laika posmā no 2015.gada 6.janvāra līdz 3.martam.

Otro posmu pārvarēs katras grupas divas labākās komandas, kas pēc tam izspēlēs astotdaļfinālu, ceturtdaļfinālu, pusfinālu un finālu. Izslēgšanas turnīrā visās fāzēs uzvarētāji tiks noskaidroti divu spēļu summā. Sacensību finālspēles gaidāmas 2015.gada 24. un 29.aprīlī. Sacensību uzvarētāji kvalificēsies 2015./2016.gada ULEB Eirolīgas turnīram.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!