Foto: F64

Latvijas vicečempioni basketbolā "VEF Rīga" izvēlējušies nepagarināt līgumu ar aizsargu Rihardu Kuksiku, atklāja vienības direktore Laila Spaliņa.

Kā zināms, Rihards Kuksiks "VEF Rīga" rindas papildināja janvārī, noslēdzot līgumu pēc sistēmas 1+2 gadi, bet pēc sezonas beigāmklubs izmantojis tiesības abu pušu sadarbību nepagarināt.

Aizvadītās sezonas beigās Kuksiks iedzīvojās rokas lūzumā, no kura ar "VEF Rīga" palīdzību turpina atlabt. Šī trauma 25 gadus vecajam sportistam liegs šovasar spēlēt Latvijas izlases rindās 2015.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā.

"Aldaris" Latvijas Basketbola līgas (LBL) turnīrā Kuksiks 12 spēlēs guva vidēji 9,8 punktus, bet VTB bankas rīkotās Vienotās basketbola līgas (VBL) turnīrā astoņos mačos izcēlās ar 10,1 punktu.

Pērn Kuksiks kļuva par Ukrainas čempionu Kijevas "Budiveļņik" komandas rindās, kuras galvenais treneris ir Latvijas izlases vadītājs Ainars Bagatskis. Pēc tam līdz šā gada janvārim basketbolists bija bez darba.

Aizvadītajā vasarā Kuksiks pārstāvēja Latvijas valstsvienību Slovēnijā notikušajā Eiropas čempionātā. Astoņos mačos vidēji spēlē viņš guva 8,5 punktus, izcīnīja 3,2 atlēkušās bumbas un atdeva 1,1 rezultatīvu piespēli. Latvijas valstsvienības sastāvā Kuksiks spēlēja, spītējot savainojumam, kas pēc Eiropas čempionāta liedza viņam pievienoties kādai komandai uz klubu sezonas sākumu.

Pirms tam pēc ASV augstskolas absolvēšanas Kuksiks spēlēja Spānijas augstākās līgas (ACB) klubos "Valencia Basket" un Sansebastjanas "Lagun Aro".

Kā zināms, nākamajā sezonā "VEF Rīga" komandu vadīs Nikolajs Mazurs, kurš nomainījis lietuviešu speciālistu Ramūnu Butautu un gatavojas veidot komandas kodolu ar talantīgākajiem jaunajiem valsts basketbolistiem. Pēc neoficiālas informācijas, komandā uz nākamo sezonu nepaliks arī tās ilggadējais kapteinis Kristaps Janičenoks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!