Foto: F64
Latvijas čempionvienība "VEF Rīga" VTB bankas rīkotās Vienotās basketbola līgas (VBL) A apakšgrupas turnīra spēlē savā laukumā sestdien ar rezultātu 67:59 (22:18, 16:16, 15:13, 14:12) uzvarēja Krievijas komandu Samāras "Krasnije kriļja".

"VEF Rīga" komandā rezultatīvākais ar 17 punktiem bija Sandis Valters, Dairis Bertāns iekrāja 14 punktus, bet pie deviņiem punktiem tika Kērtiss Miledžs.

Savukārt "Krasnije kriļja" labā 15 punktus guva Jevgēņijs Koļesņikovs.


Laukuma saimnieki spēli sāka ar 8:0 izrāvienu, taču mača turpinājumā "Krasnije kriļja" spēles gaitu izlīdzināja un pēc sešām nospēlētām minūtēm atradās zaudētājos ar 10:12. Pirmās ceturtdaļas beigas aizritēja ļoti līdzīgā cīņā, taču nedaudz veiksmīgāki bija "VEF Rīga" basketbolisti, kad Miledžs pēdējā sekundē realizēja divpunktu metienu un panāca 22:18.

Arī otro ceturtdaļu "VEF Rīga" sāka ar izrāvienu, gūstot septiņus punktus pēc kārtas un panākot 29:18. Ceturtdaļas vidū sešu punktu izrāviens padevās viesiem, bet Latvijas kluba izpildījumā bija redzams arvien lielāks kļūdu īpatsvars. Divas minūtes pirms ceturtdaļas beigām "VEF Rīga" atradās vadībā ar 34:30, bet pirmo puslaiku noslēdza ar četru punktu pārsvaru (38:34), pēdējā sekundē divpunktu metienu realizējot Donātam Zavackam.

Trešās trešdaļas gaitā rīdzinieku pārsvars vienu brīdi sasniedza deviņus punktus (43:34), taču septītajā minūtē no pārsvara pāri bija palicis vairs tika viens punkts - 43:42. Pēdējās minūtes atkal veiksmīgāk aizvadīja "VEF Rīga", izvirzoties vadībā ar 53:48.

Mača pēdējās desmit minūtēs "VEF Rīga" pārliecinoši sargāja iekrāto pārsvaru, bet divas minūtes pirms spēles beigām rezultāts bija 61:57 mājinieku labā. Atlikušajā laikā rīdzinieki savas pozīcijas nosargāja, veiksmīgi realizējot soda metienus, bet Valteram līdz ar beigu signālu gūstot trīs punktus.

Šī abām komandām bija otrā savstarpējā spēle VBL turnīrā šosezon - pirmais mačs pagājušā gada decembrī risinājās Samārā, "VEF Rīga" izcīnot uzvaru ar rezultātu 80:72.

Kā ziņots, iepriekšējā mačā Latvijas klubs ar 84:62 savā laukumā samērā pārliecinoši uzvarēja Kazahstānas klubu "Astana", pārtraucot trīs zaudējumu sēriju VBL turnīrā.

Savukārt "Krasnije kriļja" basketbolisti savā iepriekšējā VBL cīņā ar 73:81 izbraukumā zaudēja citai Krievijas vienībai "Ņižņij Novgorod".

A apakšgrupas kopvērtējumā šobrīd "VEF Rīga" ar septiņām uzvarām 13 aizvadītajās spēlēs ieņem ceturto vietu, bet "Krasnije kriļja" ar pieciem panākumiem 12 mačos atrodas sestajā pozīcijā.

Tikmēr A grupas līderpozīcijā ar desmit uzvarām 11 cīņās atrodas Krievijas klubs Kazaņas "Unics".

Savukārt B grupas pirmajā vietā pašlaik ar desmit panākumiem 11 spēlēs ir Krievijas čempioni Maskavas CSKA.

VBL pamatturnīrā piedalās 18 komandas, kas divās apakšgrupās aizvadīs divu apļu turnīru. Pēc tam katras grupas četras labākās vienības kvalificēsies izslēgšanas spēlēm, turklāt abu grupu uzvarētāji automātiski iekļūs finālčetrinieka turnīrā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!