Latvijas Basketbola līgas (LBL) regulāro sezonu ar grūtu uzvaru trešdien pabeidza čempioni "VEF Rīga", kas tikai otrajā puslaikā spēja salauzt "Jēkabpils" pretestību un uzvarēt ar 83:68 (17:21, 18:27, 25:7, 23:13).

Otrajā ceturtdaļā jēkabpiliešu pārsvars bija 16 punkti, bet pirmā puslaika izskaņā mājinieki bija vadībā ar 48:33. Divus punktus līdz puslaika pārtraukumam "VEF Rīga" atspēlēja, bet trešajā ceturtdaļā lauza spēles gaitu, panākot 60:55. Pēdējās ceturtdaļas sākumā "VEF Rīga" pārsvars pārsniedza 10 punktu robežu, un to čempioni saglabāja līdz pat spēles izskaņai.

Uzvarētājiem 17 punktus guva Rihards Kuksiks, 14 punktus – Deriks Nikss, bet 13 punktus – Gatis Jahovičs. "Jēkabpilij" rezultatīvākais ar 14 punktiem bija Kamerons Randls, bet 11 punktus – Rinalds Sirsniņš.

"VEF Rīga" regulāro sezonu noslēgusi otrajā vietā, bet "Jēkabpils" turpina cīnīties par labāku pozīciju pirms "play-off" un pēdējās desmit spēlēs izcīnījusi astoņus panākumus.

Citā trešdienas spēlē "Barons kvartāls" izbraukumā ar 78:64 (28:16, 16:9, 13:26, 21:13) pārspēja "Saldus" komandu, izcīnot trešo panākumu pēc kārtas un sagādājot pretiniekiem sesto neveiksmi pēc kārtas.

Dāvis Zonne viesu uzvaru kaldināja ar 18 gūtiem punktiem, bet mājinieku sastāvā ar 22 punktiem atzīmējās Krists Pīternieks.

Savas uzvaru sērijas trešdien izdevās turpināt "Valmiera" un "Liepāja"/"Triobet" komandām, kas izcīnīja attiecīgi sesto un ceturto panākumu pēc kārtas.

"Valmiera" savā laukumā pārliecinoši ar 87:56 (22:24, 18:12, 22:7, 25:13) uzvarēja "Jūrmala"/"Fēnikss" komandu. Valmierieši uzvarējuši jau sešās LBL spēlēs pēc kārtas, bet šīs sezonas lielākais atklājums "Jūrmala"/"Fēnikss" pēc deviņu panākumu sērijas zaudējis jau četros mačos pēc kārtas.

Uzvarētāju labā attiecīgi 17 un 15 punktus guva Ernests Kalve un Andrejs Gražulis, pie punktiem tiekot 11 no 12 spēlei pieteiktajiem mājinieku basketbolistiem. Savukārt jūrmalnieku labā attiecīgi 14 un desmit punktus guva Mārtiņš Rozenbergs un Iļja Gromovs.

Abu komandu pirmajās divās šīs sezonas savstarpējās spēlēs uzvaras izcīnīja "Valmiera", bet iepriekšējā mačā pie panākuma spēja tikt jūrmalnieki.

Tikmēr "Liepāja"/"Triobet" pretinieku laukumā ar 83:62 (21:19, 20:12, 13:14, 29:17) pārspēja biznesa augstskolas "Turība" komandu. Liepājnieki turpina cīnīties par labāko pozīciju pirms izslēgšanas cīņām un pēdējos deviņos LBL mačos izcīnījuši astoņas uzvaras, bet "Turība" tikai aizvadītajā nedēļas nogalē pārtrauca piecu zaudējumu sēriju.

Vismaz desmit punktus uzvarētāju labā guva pieci dažādi spēlētāji, bet rezultatīvākais ar 18 punktiem bija Artis Ate. Savukārt "Turības" rindās ar 22 punktiem izcēlās Mārtiņš Vīņauds, bet desmit gūto punktu robežu sasniedza vēl tikai viens spēlētājs.

Arī iepriekšējās trijās abu komandu tikšanās reizēs šosezon allaž uzvarējuši liepājnieki.

Čempionāta kopvērtējuma pirmo vietu jau garantējusi "Ventspils" komanda, kuras kontā ir 19 uzvaras 21 spēlē, bet tai ar desmit uzvarām 12 aizvadītajās spēlēs seko "VEF Rīga".

Trešo vietu ar 24 uzvarām 34 cīņās ieņem "Jēkabpils" komanda, kurai ar tādu pašu bilanci seko "Valmiera". Piektie ar 24 uzvarām 35 cīņās ir "Liepāja"/"Triobet" basketbolisti, kuriem ar 21 panākumu 35 aizvadītajās spēlēs seko "Jūrmala"/"Fēnikss".

Tālāk vairs nelikvidējamā atstatumā ārpus "play-off" zonas 17 uzvaras 35 spēlēs izcīnījusi "Barons kvartāls" komanda, bet astoņnieku ar 13 uzvarām 35 cīņās noslēdz "Latvijas Universitāte". Pa 11 panākumiem attiecīgi 35 un 36 cīņās ieguvušas "Jelgavas" un "Saldus" komandas, bet biznesa augstskola "Turība" 35 mačos iekrājusi par vienu uzvaru mazāk.

Tikmēr "LMT Basketbola akadēmija" jeb Latvijas U-18 izlases bāzes komanda ar 21 zaudējumu 21 spēlē sacensības noslēgusi pēdējā, 12.vietā.

"VEF Rīga" LBL turnīrā ar desmit komandām šosezon spēlēs vien vienu apli izbraukumā, bet ar vicečempioniem "Ventspili" aizvadīs divas cīņas (kopā - 12 spēles). "Ventspils" ar visām komandām izspēlēs divus apļus (kopā - 22 spēles), Latvijas U-18 izlase ar visām komandām, izņemot "VEF Rīgu", izspēlēja divus apļus (kopā - 21 spēli). Savukārt pārējās deviņas komandas savā starpā spēlēs pa četrām reizēm (kopā - 37 spēles). Komandu vietas turnīra tabulā tiek noteiktas pēc izcīnīto uzvaru procenta.

Tikmēr izslēgšanas turnīrā saglabāsies pēdējo gadu ierastā sistēma, un tajā piedalīsies sešas komandas. Pirmās divas kārtas sērijas notiks līdz trim uzvarām, bet finālā komandas sacentīsies līdz četriem panākumiem.

Kā zināms, aizvadītās sezonas finālsērijā "VEF Rīga" uzvarēja "Ventspils" komandu ar rezultātu 4-1, valsts čempiona titulu izcīnot trešo reizi pēc kārtas.

    Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!