Foto: AFP/Scanpix

Latvijas Basketbola līgas (LBL) čempionvienība "VEF Rīga" parakstījusi līgumu ar amerikāņu saspēles vadītāju Lūku Louksu, portālu "Delfi" informēja vienība.

Loukss dzimis 1990.gada 1.aprīlī un līdzšinējo basketbolista karjeru aizvadījis Nacionālās koledžu sporta asociācijas (NCAA) Floridas štata universitātes komandā, kas šosezon uzvarēja spēcīgajā ACC konferencē.

Aizvadītajā sezonā basketbolists aizvadījis 35 spēles, kurās laukumā devies starta piecieniekā un vidēji guvis 7,1punktu.

"Lūks ir spēlējis labā unversitātē, kas šogad sasniedza augstus rezultātus, viņš bija viens no galvenajiem spēlētājiem šajā komandā. Basketbolists ir ar labu poteciālu un perspektīvu nākotnē. Garš, spēcīgs, spēlē komandas baskebolu, kas man kā trenerim ir ļoti svarīgi. Loukss "VEF Rīga" komandā būs otrais saspēles vadītajs," atklāja "VEF Rīga" galvenais treneris Ramūns Butauts.

"VEF Rīga" uzsākusi komandas komplektāciju, saglabājot iepriekšējās sezonas komandas kodolu.

Atgādinām, ka "VEF Rīga" komandai šobrīd ir līgumi ar Latvijas basketbolistiem Kristapu Janičenoku, Dairi Bertānu un Gati Jahoviču, kā arī ar lietuviešiem Antanu Kavaļausku un Donātu Zavacku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!