Latvijas čempionvienība basketbolā "VEF Rīga" parakstījusi līgumus ar diviem latviešu basketbolistiem – 27 gadus veco, 1,92 metrus garo aizsargu Arti Ati un 21 gadu veco, 2,05 metrus garo centru Klāvu Čavaru, informēja komandas preses dienests.

"VEF Rīga" ārējās līnijas papildinājums Ate iepriekšējās trīs sezonas pavadīja "Ventspils" vienībā. Pērn Latvijas Basketbola līgā viņam vidēji spēlē 18 minūtēs gūti 6,5 punkti, izcīnītas 2,4 atlēkušās bumbas un izdarītas 1,7 rezultatīvas piespēles, bet FIBA Čempionu līgā – vidēji spēlē 12 minūtēs 2,8 punkti. Pirms tam sešus gadus Ate spēlēja Liepājas basketbola klubā. Liepājā labākā viņam bija 2013./2014.gada sezona, kad Latvijas čempionātā Artis vidēji spēlē 30 minūtēs savāca 13,9 punktus, 5,2 atlēkušās bumbas, 2,0 rezultatīvas piespēles un 1,3 pārtvertas bumbas.

"Prieks pievienoties Vefiņam. Tā man būs jauna vide un arī jauns izaicinājums. Pievienošanās "VEF Rīga" komandai ir kā nākamais solis manā karjerā. Ar nepacietību gaidu jauno sezonu, centīšos iespējami daudz palīdzēt komandas mērķu sasniegšanā," sacīja Ate.

Čavars basketbolista gaitu sākumā spēlēja Ventspilī. 2015./2016.gada sezona Čavaram bija pirmā kā profesionālam spēlētājam, to aizvadīja Liepājas komandā. Čavars ar liepājniekiem iekļuva Latvijas Basketbola līgas pusfinālā, bet pats tika atzīts par progresējušāko līgas spēlētāju. Viņš bijis regulārs Latvijas jauniešu izlašu dalībnieks. Pagājušajā vasarā ar Latvijas U-20 izlasi viņš sasniedza sesto vietu Eiropas čempionātā, būdams viens no komandas vadošajiem spēlētājiem – vidēji spēlē 13,4 punkti un 8,3 atlēkušās bumbas. Pēc tam Čavars devās uz Spāniju, kur pievienojās "Gran Canaria" sistēmai. Februārī viņš tika izīrēts Turcijas otrās spēcīgākās līgas klubam Stambulas "Pertevniyal Genclik". Tās sastāvā viņš izgāja laukumā 12 spēlēs, kurās viņam vidēji mačā 11,7 minūtēs 3,9 punkti un 2,3 atlēkušās bumbas. Čavars pāris reizes VEF basketbola sistēmu jau ir pārstāvējis – 2013. un 2014.gadā viņš spēlēja VEF skolas komandā jauniešu Eirolīgas posmos.

"Pēc līguma pārtraukšanas ar Spānijas klubu, jo netika rasts kompromiss par spēles laiku galvenajā komandā, esmu gandarīts pievienoties Latvijas čempioniem – "VEF Rīga". Šobrīd aktīvi gatavojos jaunajai sezonai, jūnija sākumā apmeklēju treniņnometni Vācijā, kur pilnveidoju individuālo meistarību un fizisko sagatavotību. Esmu gatavs mācīties, strādāt un pilnveidoties, lai kopā ar komandu sasniegtu lieliskus rezultātus," skaidroja Čavars.

"VEF Rīga" galvenais treneris Jānis Gailītis pauda gandarījumu par abiem jaunieguvumiem: "Klāvs ir jauns un perspektīvs basketbolists, kurš pastiprinās VEF spēli garajā galā. Ceru, ka viņš spēs adaptēties pietiekami straujā tempā, jo iespējami ātri sagaidu rezultātu. Strādāsim, lai nākamo sezonu laikā Klāvs izveidotos par augstas klases spēlētāju. Artis vairāk ir aizsardzības tipa spēlētājs, kurš spēj komandai dot lielu enerģiju un kuram mūsu komandā paredzama liela loma. Uzskatu, ka viņa uzbrukuma potenciāls arī ir daudz lielāks, nekā esam to redzējuši iepriekšējās sezonās. Mūsu uzdevums būs to pilnveidot un izmantot."

"VEF Rīga" prezidents Edgars Jaunups uzsvēra, ka arī šogad "VEF Rīga" akcentu liks uz vietējiem spēlētājiem, bet trūkstošajās pozīcijās tiks meklēti ārzemnieki.

"Esam uzsākuši jaunās sezonas komandas komplektāciju, turpinot strādāt pie tā, lai "VEF Rīga" kodolu pamatā veidotu latviešu spēlētāji. Arī pagājušajā sezonā pārliecinājāmies, cik tas ir svarīgi, tāpēc centīsimies iespēju robežās pieturēties pie šā principa. Savukārt trūkstošajās pozīcijās, kur nav pieejamu atbilstošu vietējo, ir būtiski piesaistīt viesspēlētājus, kuri ir izsalkuši sevi pierādīt, ir komandas spēlētāji, nevis izteikti individuālisti un kuri Vefiņu redz kā iespēju pierādīt sevi augstā līmenī," sacīja Jaunups. "Pagājušajā sezonā sekmīgi izdevās salikt to visu kopā, tas deva rezultātu - otro reizi kluba vēsturē iekļuvām VTB Vienotās līgas izslēgšanas spēlēs un izcīnījām piekto Latvijas čempiontitulu."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!