Foto: F64

Latvijas čempionvienība "VEF Rīga" VTB bankas rīkotās Vienotās basketbola līgas (VBL) A apakšgrupas turnīra spēlē trešdien ar 103:89 (30:19, 25:21, 28:23, 20:26) savā laukumā pārliecinoši pieveica latvieša Armanda Šķēles pārstāvēto Igaunijas čempionvienību Tallinas "Kalev/Cramo".

Lai kvalificētos VTB VBL turnīra izslēgšanas spēlēm, "VEF Rīga" komandai pēdējā mačā izbraukumā būs obligāti jāpieveic slavenais Lietuvas klubs Kauņas "Žalgiris".

Rezultatīvākais aizvadītajā mačā "VEF Rīga" komandā bija Donāts Zavacks, kurš guva 21 punktu un izcīnīja deviņas atlēkušās bumbas, savukārt ar 18 punktiem un septiņām bumbām zem groziem izcēlās Kaspars Bērziņš.


Tikmēr "Kalev/Cramo" rindās 23 punktus guva Gerts Dorbeks, bet Pāvela Uļjanko kontā bija 19 punkti. Savukārt Šķēle 20 nospēlētajās minūtēs guva divus punktus un izcīnīja divas atlēkušās bumbas.

Spēli nedaudz sekmīgāk iesāka "Kalev/Cramo" komanda un ceturtajā minūtē izvirzījās vadībā ar 10:6, tomēr lēnām mājinieki pārņēma iniciatīvu, un pirmās ceturtdaļas vidū Kērtiss Miledžs panāca izlīdzinājumu 12:12. Kaut "Kalev/Cramo" ar tālmetienu vēl reizi spēja izvirzīties vadībā, turpinājumā laukumā pilnībā dominēja "VEF Rīga" un pēc desmit spēlētām minūtēm jau atradās vadībā ar 30:19.

Otrajā ceturtdaļā cīņas gaita nemainījās, un tās vidū mājinieki jau panāca 15 punktu pārsvaru 42:27. "Kalev/Cramo" vēl spēja pietuvoties līdz 33:45, bet tam uzreiz ar diviem tālmetieniem atbildēja Dairis Bertāns un Gatis Jahovičs. Savukārt vēl pēc brīža mājinieki pirmoreiz jau ieguva 20 punktu pārsvaru. Savukārt pirmais puslaiks noslēdzās ar 55:40.

Spēles otrajā daļā komandas ik pa laikam spēja veikt nelielus izrāvienus, tomēr cīņas liktenis nemainījās un "VEF Rīga" izcīnīja drošu uzvaru.

Šī abām komandām bija otrā savstarpējā spēle VBL turnīrā šosezon - pirmais mačs pagājušā gada decembrī norisinājās Tallinā, "VEF Rīga" izcīnot uzvaru ar rezultātu 78:71.

Kā ziņots, iepriekšējā VBL mačā Latvijas klubs aizvadītajā svētdienā ar 89:99 izbraukumā piekāpās Ukrainas komandai Kijevas "Budiveļņik", ievērojami apgrūtinot savu cīņu par iekļūšanu turnīra izslēgšanas spēlēs.

A apakšgrupas kopvērtējumā "VEF Rīga" ar astoņām uzvarām 15 aizvadītajās atguva trešo vietu, tai ar astoņiem panākumiem 16 mačos seko Krievijas vienība "Ņižņij Novgorod", bet "Žalgiris" kontā ir sešas uzvaras 12 spēlēs.

Savukārt "Kalev/Cramo" ar vienu panākumu 14 mačos atrodas pēdējā, devītajā, pozīcijā, kurā arī pabeigs turnīru.

Tikmēr A grupas līderpozīcijā ar 12 uzvarām 14 cīņās atrodas Krievijas klubs Kazaņas "Unics".

Savukārt B grupas pirmajā vietā pašlaik ar 12 panākumiem 13 spēlēs ir Krievijas čempioni Maskavas CSKA.

VBL pamatturnīrā piedalās 18 komandas, kas divās apakšgrupās aizvadīs divu apļu turnīru. Pēc tam katras grupas četras labākās vienības kvalificēsies izslēgšanas spēlēm, turklāt abu grupu uzvarētāji automātiski iekļūs finālčetrinieka turnīrā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!