Foto: F64

Latvijas vicečempione basketbolā "VEF Rīga", turpinot cīņu par vietu VTB Vienotās līgas izslēgšanas spēlēs, svētdien ar rezultātu 78:62 (16:12, 20:19, 21:13, 21:18) savā laukumā uzvarēja Somijas klubu Loimā "Nilan Bisons".

Līdz ar to rīdzinieki pārtrauca četru zaudējumu sēriju Vienotās līgas mačos, saglabājot cerības uz dalību sacensību ceturtdaļfinālā.

Pirmā ceturtdaļa aizritēja līdzīgi, bet otrajā "VEF Rīga" veica pirmo izrāvienu, gūstot sešus punktus pēc kārtas un panākot 28:20. Tomēr somi iemeta divus tālmetienus un panāca izlīdzinājumu 30:30, bet pēc puslaika "VEF Rīga" tomēr bija priekšā ar 36:31.

Trešās ceturtdaļas otrajā pusē "VEF Rīga" no 44:40 panāca 57:44, bet pēdējā desmitminūtē, neskatoties uz Somijas pārstāvju realizētajiem tālmetieniem, noturēja uzvaru.

Rezultatīvākais "VEF Rīga" komandā ar 18 punktiem bija Džeralds Robinsons, 13 punktus iemeta Mareks Mejeris, bet pa 11 punktiem guva Roberts Loverijs un Ronalds Zaķis, kura kontā arī astoņas bumbas zem groziem.

Pēc 27 spēlēm rīdzinieki ar 11 uzvarām un 16 zaudējumiem ieņem devīto vietu VTB Vienotās līgas kopvērtējumā. Lai iekļūtu labāko astoņniekā un iegūtu vietu izslēgšanas spēlēs, "VEF Rīga" jāuzvar arī atlikušajās trijās spēlēs, kā arī jācer, ka pašreiz astotajā vietā esošā Tallinas "Kalev" no Igaunijas zaudēs savas pēdējās regulārās sezonas spēles.

Somijas klubam šī bija pēdējā spēle VTB Vienotajā līgā šosezon, un jau tagad skaidrs, ka izslēgšanas spēlēs šī komanda netiks. "Bisons" ar deviņām uzvarām un 30 cīņās atrodas 12.vietā līgas kopvērtējumā.

"VEF Rīga" un "Bisons" pirmā tikšanās notika pagājušā gada nogalē Somijā neilgi pēc Ziemassvētkiem, rīdziniekiem svinot uzvaru ar 88:63.

Kā zināms, "VEF Rīga" komanda šajā sezonā nolēmusi lielāku uzmanību pievērst pašmāju basketbolistiem, turklāt galvenā trenera amatā lietuvieti Ramūnu Butautu nomainījis Latvijas speciālists Nikolajs Mazurs.

Pagājušā gada septembrī rīdzinieki trešo reizi spēkojās ULEB Eirolīgas kvalifikācijas turnīrā, kur zaudēja jau pirmajā kārtā un pie vienīgās ceļazīmes uz prestižajām sacensībām netika, bet vēlāk Eiropas kausa turnīrā pārliecinoši netika pārvarēts pirmais posms. Savukārt "Aldaris" Latvijas Basketbola līgas (LBL) regulāro sezonu vienība noslēgusi ar astoņiem panākumiem desmit mačos un otro vietu.

Šosezon VTB Vienotajā līgā piedalās 16 komandas, kur katra aizvadīs divu apļu turnīru, kopumā regulārajā turnīrā nospēlējot 30 mačus, bet astoņas labākās vienības iekļūs izslēgšanas spēlēs.

Šajā sezonā VTB līgā startē desmit klubi no Krievijas, kā arī pa vienai komandai no Kazahstānas, Somijas, Latvijas, Igaunijas, Čehijas un Baltkrievijas.

Jau vēstīts, ka iesākumā bija plānots, ka jaunajā VTB līgas sezonā piedalīsies 22 klubi, taču no starta nolēma atteikties piecas Lietuvas vienības, nu jau vairs neeksistējošā Krievijas komanda Sanktpēterburgas "Spartak", kā arī Polijas vienība Zgoželecas "PGE Turow". Tikmēr valstī nestabilās situācijas dēļ VTB līgā nespēlē arī Ukrainas vienības "Doņeck" un Mariupoles "Azovmaš".

Šajā sezonā "VEF Rīga" sev izvirzījusi uzdevumu atgriezties valsts čempionu tronī, Eiropas kausa izcīņas sacensībās pārvarēt pirmo posmu, kas nav paveikts, bet Vienotās līgas sacensībās iekļūt labāko astoņniekā.

Pagājušās sezonas Latvijas čempionāta finālsērijā līdz četrām uzvarām "VEF Rīga" ar 1-4 piekāpās "Ventspils" basketbolistiem. Tāpat VTB līgas sacensībās komanda nekvalificējās izslēgšanas turnīram, bet Eiropas kausā nepārvarēja pirmo posmu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!