Foto: LETA

Valsts vicečempioni "VEF Rīga" trešdien "OlyBet" Latvijas Basketbola līgas (LBL) regulārā čempionāta spēlē Kandavā ar 86:72 (11:24, 33:12, 23:17, 19:19) pārspēja "Valka"/"Valga" komandu, turpinot uzvaru sēriju turnīrā.

Rīdzinieki spēli sāka pagalam neveiksmīgi, pēc pirmās ceturtdaļas zaudējot ar 13 punktiem, taču turpinājumā favorīti pārņēma iniciatīvu un pēc puslaika jau bija vadībā ar 44:36, spēles otrajā daļā nokārtojot sev pārliecinošu uzvaru, tiekot pie septītā panākuma tikpat spēlēs.

"VEF Rīga" rindās Mārtiņš Meiers guva 21 punktu un izcīnīja deviņas atlēkušās bumbas, Jānis Blūms sameta 15, bet Armands Šķēle 13 punktus.

"Valka"/"Valga" vienībā Sandis Silavs un Artūrs Bricis guva pa 15 punktiem katrs, Kristaps Kanbergs pievienoja 14, bet Renato Lindments iemeta 12 punktus un izcīnīja desmit atlēkušās bumbas.

Kandavā notikušajā spēlē tikās komandas, kuras LBL regulārajā čempionātā aizvada pa diviem apļiem, kamēr pārējās vienības savstarpēji spēlēs četras reizes.

Sākotnēji šis mačs bija iecerēts Saulkrastos, taču turnīra noteikumiem neatbilstošas zāles dēļ tika nolemts tur nespēlēt. Latvijas Basketbola savienība (LBS) nolēmusi vairs nepieļaut izņēmumus un neļaut vienībām aizvadīt mačus noteikumiem neatbilstošās vietās. Vissmagāk šī situācija skārusi "Barons kvartālu", kas uz savstarpējas vienošanās pamata starp klubu un pārējām komandām spēlēja noteikumiem neatbilstošajā sporta namā "Daugava", taču tagad šai vienībai ir jāmeklē cits risinājums.

"VEF Rīga" valsts reģionos LBL mājas spēles aizvadīja četras sezonas pēc kārtas, pagājušajā sezonā atkal spēlēja galvaspilsētā, tomēr šosezon atgriezusies pie stratēģijas mačus aizvadīt reģionos. Tiesa, viens vietējā čempionāta mača tiks aizvadīts Rīgā, kad "Elektrum" Olimpiskajā centrā jau nākamgad tiks uzņemta principiālā konkurente "Ventspils".

LBL kopvērtējumā līdere ir "VEF Rīga", kuras kontā ir septiņas uzvaras septiņās spēlēs, bet "Ventspils" 12 mačos tikusi pie 11 panākumiem. Trešajā vietā ar astoņām uzvarām 13 spēlēs stabili turas "Jūrmala"/"Fēnikss" vienība, kurai ar pieciem panākumiem desmit spēlēs seko "Jēkabpils".

Piekto vietu ieņem "Barons kvartāls" komanda, kurai ir piecas uzvaras 11 mačos, kamēr valsts čempione "Valmiera"/ORDO ar piecām uzvarām 12 cīņās nu ir sestā, kamēr "Valka"/"Valga" ar trīs trīs panākumiem astoņās cīņās noslīdēja uz septīto vietu.

Savukārt "Ogre"/"Kumho Tyre" ir izcīnījusi četras uzvaras 11 cīņās, bet "Liepāja"/"Triobet" ir tikpat panākumi 12 mačos, kamēr "Latvijas Universitāte" ir tikusi pie diviem panākumiem 12 spēlēs.

Jaunajā sezonā LBL čempionāts ieguvis sporta bāra "Olybet" vārdu, turklāt turnīrs tiek aizvadīts ar jaunām "Molten" ražojuma bumbām, kā arī pašlaik tiek veidots jauns ceļojošais čempionu kauss, kas tiks izmantots daudzus gadus. Līdzšinējā trofeja dosies uz basketbola muzeju sporta namā "Daugava".

LBL spēles šosezon trešdienās un sestdienās pārraida "Lattelecom" televīzijas kanāls "Best4Sport".

Turnīrā startē desmit komandas, kas ir par vienu mazāk nekā pērn, jo dalībnieku vidū vairs nav "Jelgavas" kluba.

"VEF Rīga", kas spēlēs arī VTB Vienotajā līgā, un "Valka"/"Valga", kas piedalīsies arī Igaunijas čempionātā, LBL pamatturnīrā spēlēs divus apļus, aizvadot pa 18 spēlēm katra, bet astoņas citas komandas – arī FIBA Čempionu līgas dalībniece "Ventspils" – savstarpēji spēlēs četrus apļus, katrai no šīm komandām aizvadot pa 32 spēlēm.

LBL pamatturnīrs ilgs līdz aprīļa vidum. Izslēgšanas turnīrā piedalīsies sešas komandas, bet Latvijas čempioni tiks uzzināti ne vēlāk kā līdz maija beigām.

LBL čempionātā valsts labākās vīriešu basketbola komandas piedalās kopš 1992. gada. Aizvadītajās 25 sezonās deviņas reizes čempionu titulu izcīnījusi "Ventspils", astoņas reizes "Brocēni", četras "VEF Rīga", divas "Barons", pa vienai "ASK Rīga" un "Valmiera"/ORDO.

Aizvadītajā sezonā "Valmiera"/ORDO finālsērijā sīvā cīņā ar 4-3 uzvarēja un no valsts čempionu troņa gāza "VEF Rīga" komandu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!