Foto: F64

Latvijas čempionvienība basketbolā "VEF Rīga" pēc abpusējas vienošanās pārtraukusi sadarbību ar 19 gadus veco centru Anžeju Pasečņiku, informēja komanda.

Pirmo reizi "VEF Rīga" sastāvā Anžejs Pasečņiks laukumā izgāja 2012.gada sākumā, kopumā kluba rindās pavadot vairāk nekā trīs gadus. "VEF Rīga" sastāvā Anžejs piedalījās 112 spēlēs, iegūstot pieredzi tādos turnīros kā Eiropas kauss un VTB Vienotā līga. "VEF Rīga" rindās Anžejs kļuva par trīskārtēju Latvijas Basketbola līgas (LBL) čempionu.

Kā "VEF Rīga" spēlētājs, Anžejs veiksmīgi spēlēja Latvijas U18 izlases sastāvā 2013.gada Eiropas junioru čempionātā, kas notika Latvijā. Latvijas valstsvienība iekļuva U18 čempionāta labāko četru komandu skaitā, bet Anžejs tika iekļauts turnīra labāko spēlētāju simboliskajā pieciniekā. Pāris mēnešus vēlāk Pasečņiks startēja FIBA Eiropas U18 Zvaigžņu spēlē Slovēnijā.

Iepriekšējo sezonu laikā regulāri uz "VEF Rīga" spēlēm klātienē devās arī dažādi Nacionālās Basketbola Asociācijas (NBA) klubu izlūki, kas vēroja tieši Anžeja Pasečņika sniegumu.

Basketbolists Anžejs Pasečņiks: "Paldies "VEF Rīga" klubam par ieguldīto darbu manī iepriekšējos gados. To visu es ļoti novērtēju. Tajā pašā laiku jutu, ka man ir vajadzīgs pamainīt savu apkārtējo vidi, lai progresētu un nobriestu gan kā spēlētājs, gan cilvēks. Tādējādi pēc kopīgas vienošanās ar klubu esam nolēmuši pārtraukt sadarbību, šķiroties draudzīgi. Noteikti turpināšu sekot līdzi Vefiņa gaitām un vēlu tam visu to labāko."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!