Foto: F64

Latvijas vicečempione "VEF Rīga" ļoti svarīgā Eiropas kausa spēlē trešdien ar rezultātu 84:96 (22:26, 17:25, 14:20, 31:25) izbraukumā piekāpās Ungārijas klubam Solnokas "Olaj KK", praktiski zaudējot cerības uz sacensību otrā posma sasniegšanu. Zaudējumu piedzīvoja arī otrs Latvijas klubs "Ventspils", kas ar rezultātu 60:69 (10:15, 24:20, 11:17, 15:17) savā laukumā piekāpās apakšgrupas vadošajai komandai Krasnodaras "Lokomotiv-Kubaņ" no Krievijas.

Šis bija jau "VEF Rīga" komandas astotais zaudējums pēdējās deviņās spēlēs visos turnīros.

Spēles pirmajās trijās minūtēs mājinieki iemeta četrus tālmetienus, izvirzoties vadībā ar 12:3, tomēr lielāku pārsvaru "Olaj KK" komanda iegūt vairs nespēja un pēc ceturtdaļas "VEF Rīga" zaudēja vien ar 22:26. Tomēr otrās ceturtdaļas ievadā mājinieki atkal guva pirmos piecus punktus, atkal palielinot pārsvaru līdz deviņiem punktiem, bet sestajā minūtē "VEF Rīga" jau zaudēja ar 29:44. Puslaika beigās spēles gaita strauji nemainījās un Latvijas klubs bija iedzinējos ar 39:51.

Otrajā puslaikā cīņas gaita strauji nemainījās. Vēl ceturtās ceturtdaļas sākumā "Olaj KK" pārsniedza pat 20 punktu pārsvaru (74:53), bet cīņas beigās ļoti stabili noturēja uzvaru, realizējot vairāk nekā 50% tālmetienu.

"VEF Rīga" rindās pa 22 punktiem guva Džeralds Robinsons un Jānis Timma, kura kontā arī astoņas atlēkušās bumbas.

Savukārt "Olaj KK" 19 punktus iemeta Pēters Lorānts, bet 18 punkti bija Dāvidam Vojvodam.

Tagad "VEF Rīga" komandai palikušas vien teorētiskas izredzes uz otrā posma sasniegšanu - jāuzvar atlikušajās trijās spēlēs, turklāt Krievijas vienība Sanktpēterburgas "Zeņit", visticamāk, būs jāpārspēj ar vismaz 15 punktu pārsvaru.

Pirmajā aplī rīdzinieki uzvarēja ungāru klubu savā laukumā ar 71:61, kas komandai līdz šim ir vienīgais panākums turnīrā. Pēc tam tajā piedzīvoti pieci zaudējumi pēc kārtas.

Tikmēr "Ventpils" pretinieku "Lokomotiv-Kubaņ" komandā pašlaik ir vairāki savainoti spēlētāji, turklāt vienība jau garantējusi sev vietu sacensību nākamajā posmā, gūt svarīgu uzvaru ventspilniekiem tomēr neizdevās.

Rezultatīvākais "Ventspils" rindās ar 17 punktiem, septiņām atlēkušajām bumbām un astoņiem izprovocētiem noteikumu pārkāpumiem bija Džerajs Grānts, 12 punktus guva Mairs Četmens, bet ar 11 punktiem izcēlās Žanis Peiners.

Tikmēr "Lokomotiv-Kubaņ" amerikāņu leģionārs Deriks Brauns izcēlās ar 21 punktu, desmit bumbām zem groziem un astoņiem izprovocētiem pārkāpumiem.

Pirmos trīs punktus "Ventspils" komandai guva Četmens, ar šo metienu kļūstot par visu laiku rezultatīvāko Eiropas kausa spēlētāju, apsteidzot bulgāru Todoru Stojkovu, kurš jau noslēdzis karjeru. Tomēr spēli sekmīgāk sāka viesi, izvirzoties vadībā ar 9:3 un 13:5, bet pēc pirmās ceturtdaļas mājinieki zaudēja ar 10:15.

Otrās ceturtdaļas ievadā "Ventspils" pietuvojās līdz 13:15, tomēr turpinājumā sekoja kārtējais klusuma brīdis un sāncenši guva septiņus punktus pēc kārtas. To ar diviem punktiem un sodu pārtrauca Žanis Peiners, bet tuvāk ventspilniekiem kādu laiku neizdevās pietuvoties, kaut Krasnodaras komandā ilgstoši laukumā atradās rezervisti. Divas ar pusi minūtes pirms puslaika beigām izlīdzinājumu 30:30 panāca Akselis Vairogs, bet vēl pēc brīža Trojs Bārnīss jau izvirzīja "Ventspili" vadībā ar 34:33, tomēr pēc puslaika mājinieki zaudēja ar 34:35.

Trešajā ceturtdaļā neviena no komandām ievērojamu izrāvienu neveica, bet "Ventspils" nespēja iegūt vadību kaut uz brīdi un pirms pēdējām desmit minūtēm atradās iedzinējos ar 45:52.

Četras minūtes pirms mača beigām "Lokomotiv-Kubaņ" ieguva līdz tam lielāko pārsvaru mačā (63:52). Kaut vairākkārt "Ventspils" spēlēja samērā pārliecinoši, salauzt cīņas gaitu mājiniekiem tā arī neizdevās.

Četmens ir arī Eiropas kausa visu laiku līderis pēc efektivitātes koeficienta summas, pārtvertajās bumbās, kļūdās, realizētajos un izmestajos soda metienos, kā arī izprovocētajos sodos. Tāpat viņš ir trešais izpildītajās rezultatīvajās piespēlēs.

Šajā mačā "Ventspils" rindās debitēja Kristaps Janičenoks, kurš gan nospēlēja vien nedaudz vairāk par divām minūtēm.

Abu komandu pirmā apļa savstarpējā spēlē "Ventspils" izbraukumā zaudēja ar 60:72.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!