Foto: F64
Latvijas basketbola klubs "VEF Rīga" otrdien ULEB Eirolīgas kvalifikācijas turnīra pirmās kārtas mačā ar rezultātu 53:82 (19:22, 13:20, 10:23, 11:17) atzina Francijas komandas "Strasbourg" pārākumu.

"VEF Rīga" komandā rezultatīvākais ar 14 punktiem bija Džeralds Robinsons, bet 12 punktus sameta Kevins Dilards, tomēr abi kopā pieļāva 12 kļūdas. Pa sešiem punktiem sameta Ingus Jakovičs, Bamba Fals un Artūrs Bērziņš.

"VEF Rīga" spēles sākumā nonāca iedzinējos ar 0:9, bet turpinājumā prata uzlabot savu sniegumu, ceturtdaļu noslēdzot ar rezultātu 19:22. Otrajā ceturtdaļā "Strasbourg" komanda atrāvās un panāca 15 punktu pārsvaru, tomēr rīdzinieki līdz puslaika beigām prata šo deficītu samazināt – 32:42.

Trešā ceturtdaļa kļuva par izšķirošo šajā mačā, jo "VEF Rīga" spēlētāji pieļāva rupjas kļūdas, kas ļāva Francijas komandai iegūt 23 punktu pārsvaru. Noslēdzošās desmit minūtes aizritēja atklātā basketbolā, jo abas komandas apzinājās spēles iznākumu.

Līdz ar to "VEF Rīga" zaudējusi izredzes turpināt cīņu par ceļazīmi uz Eirolīgas pamatturnīru. Lai to sasniegtu vajadzēja izcīnīt trīs uzvaras pēc kārtas. "VEF Rīga" pēc ceļazīmes neiegūšanas spēkosies ULEB Eiropas kausa izcīņas turnīrā, kur startēs arī Latvijas čempioni "Ventspils".

Detalizētāku mača aprakstu var aplūkot portāla "Delfi" piedāvātajā teksta tiešraidē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!