Foto: F64
Latvijas čempionvienība "VEF Rīga" VTB bankas rīkotās Vienotās basketbola līgas (VBL) A apakšgrupas turnīra spēlē svētdien ar rezultātu 50:67 (14:16, 8:13, 18:22, 10:16) izbraukumā piekāpās spēcīgajai Krievijas komandai Kazaņas "Unics".

Pēc sekmīgā sezonas sākuma Latvijas klubs zaudēja trešajā šā turnīra spēlē pēc kārtas.

Lielākā daļa pirmā puslaiks aizritēja bez kādas komandas lieliem izrāvieniem. Pēc pirmās ceturtdaļas "Unics" komanda atradās vadībā ar 16:14, bet otrās ceturtdaļas vidū jau neliels pārsvars bija viesiem - 22:19. Tomēr atlikušajā laikā "VEF Rīga" palika bez punktiem un pēc puslaika tai jau bija septiņu punktu deficīts.

Trešās ceturtdaļas pirmajā pusē "VEF Rīga" no 22:29 spēja pietuvoties pretiniekiem līdz 35:36, tomēr vadību tā arī neatguva un vēlāk arī vairs iniciatīvu neieguva. Atlikušās piecas minūtes Latvijas klubs aizvadīja nesekmīgi un pēc trešās ceturtdaļas jau zaudēja ar 40:51. Ceturtajā ceturtdaļā "Unics" uz brīdi panāca arī 61:40, bet vēlāk mačs noslēdzās ar 67:50 mājinieku labā.

Rezultatīvākais aizvadītajā mačā "VEF Rīga" komandā ar 12 punktiem bija Sandis Valters, bet Kērtiss Miledžs atzīmējās ar desmit punktiem.

Savukārt "Unics" labā 12 punktus guva un deviņas atlēkušās bumbas izcīnīja Vladimirs Veremejenko.

Šī abām komandām bija otrā savstarpējā spēle VBL turnīrā šosezon - pirmais mačs pagājušā gada novembrī risinājās Rīgā, mājiniekiem piedzīvojot zaudējumu ar rezultātu 85:99.

"Unics" vienība šajā turnīrā tagad uzvarējusi pēdējās astoņās spēlēs.

A apakšgrupas kopvērtējumā pēc šī mača "VEF Rīga" ar piecām uzvarām 11 aizvadītajās spēlēs saglabāja piekto vietu, bet "Unics" ar desmit panākumiem 11 mačos nostiprinājās līderpozīcijā.

Tikmēr B grupas līderpozīcijā pašlaik ar astoņiem panākumiem deviņās spēlēs atrodas Krievijas čempionvienība Maskavas CSKA, bet tai ar septiņām uzvarām deviņos mačos seko latvieša Jāņa Strēlnieka pārstāvētā Krievijas komanda Sanktpēterburgas "Spartak".

VBL pamatturnīrā piedalās 18 komandas, kas divās apakšgrupās aizvadīs divu apļu turnīru. Pēc tam katras grupas četras labākās vienības kvalificēsies izslēgšanas spēlēm, turklāt abu grupu uzvarētāji automātiski iekļūs finālčetrinieka turnīrā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!