Foto: LETA
"VEF Rīga" VTB Vienotās basketbola līgas (VBL) turnīra B apakšgrupas spēlē ceturtdien ar rezultātu 74:79 (11:24, 25:18, 20:18, 18:19) izbraukumā piekāpās Ukrainas vienībai Mariupoles "Azovmaš" un zaudēja cerības iekļūt nākamajā kārtā.

"VEF Rīga" komandā rezultatīvākais ar 19 gūtajiem punktiem bija Dairis Bertāns, kurš 15 no punktiem grozā sameta jau pirmajā puslaikā, bet ar 15 punktiem un deviņām atlēkušajām bumbām izcēlās Artjoms Parahovskis.

"Azovmaš" rindās, pateicoties ļoti sekmīgam sniegumam otrajā puslaikā, rezultatīvākais ar 30 gūtajiem punktiem bija Remels Karijs, bet ar 16 punktiem izcēlās Kristofers Ouenss.

Pretēji pirmā apļa mačam Rīgā, kad jau pēc pirmās ceturtdaļas mājinieki atradās vadībā ar 19 punktu pārsvaru, šo spēli sekmīgāk sāka "Azovmaš" komanda - no 6:6 ukraiņi panāca 20:9 un pēc 10 minūtēm atradās vadībā ar 24:11.

Arī otro ceturtdaļu iesāka mājinieki, panākot jau 33:15, tomēr turpinājumā "VEF Rīga", lielā mērā pateicoties Daira Bertāna sniegumam, lēnām izlīdzināja cīņas gaitu, priekšpēdējā minūtē panākot jau 34:39. Savukārt pēc pirmā puslaika mājinieki joprojām atradās vadībā ar 42:36.

Otrais puslaiks sākās ar "VEF Rīga" basketbolista Trevona Hjūza realizētu tālmetienu, bet trešajā minūtē pēc vēl diviem Hjūza punktiem Latvijas klubs panāca neizšķirtu 44:44. Uz to ar septiņiem bezatbildes punktiem atbildēja "Azovmaš" basketbolisti, tomēr pēc šī mājinieku izrāviena daudz sekmīgāk sāka spēlēt viesi, ar zonas aizsardzību neļaujot vairs pretiniekiem tik regulāri iekarot savu grozu, pašiem jau izvirzoties vadībā ar 56:53. Trešās ceturtdaļas beigās gan "VEF Rīga" basketbolisti pieļāva vairākas kļūdas un atkal nokļuva zaudētājos ar 56:60.

Pamatlaika pēdējās desmit minūtes atkal sākās ar vairākām "VEF Rīga" basketbolistu kļūdām, bet ukraiņi vairākkārt panāca arī astoņu punktu pārsvaru. Tomēr "VEF Rīga" nepadevās un trīs minūtes pirms pamatlaika beigām joprojām zaudēja tikai ar piecu punktu pārsvaru. Cīņas beigas aizritēja haotiskā cīņā - kaut "Azovmaš" pārsvarā uzbruka no tālmetienu distances, turklāt neprecīzi, arī "VEF Rīga" basketbolistiem neizdevās pilnībā pārņemt iniciatīvu un nācās piedzīvot zaudējumu.

Šī abām komandām bija otrā tikšanās reize šosezon. Pirmajā mačā Rīgā ar rezultātu 68:60 pārāki bija mājinieki.

B grupas kopvērtējumā pēc šī mača pirmajā vietā ar septiņām uzvarām astoņās spēlēs atrodas Maskavas apgabala "Himki" komanda, bet tai ar sešiem panākumiem astoņos mačos seko Lietuvas komanda Kauņas "Žalgiris". Savukārt trešajā vietā ar pieciem panākumiem astoņos mačos nostiprinājās "Azovmaš" basketbolisti.

Pa trim uzvarām deviņās spēlēs ir "VEF Rīga" komandai un Polijas vienībai Gdiņas "Asseco Prokom", bet ar vienu uzvaru astoņos mačos pēdējā, sestajā vietā ir Igaunijas komanda Tallinas "Kalev/Cramo", kuru pārstāv Latvijas basketbolists Armands Šķēle.

Pēc grupu turnīra izspēles spēcīgākās sešinieku komandas automātiski iekļūs finālčetrinieka sacensībās, bet grupu otrās un trešās vienības sērijā līdz divām uzvarām izspēlēs ceturtdaļfinālu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!