Foto: LETA

Latvijas čempionvienībai basketbolā "VEF Rīga" pievienojies 19 gadus vecais un 1,93 metrus garais zviedru aizsargs Ludvigs Hākansons, kurš uz gaidāmo sezonu izīrēts no Spānijas kluba "FC Barcelona".

Savas basketbola gaitas Ludvigs Hākansons sāka savā dzimtenē Zviedrijā, bet 15 gadu vecumā pārcēlās uz Spāniju, pievienojoties "FC Barcelona" sistēmai. Lielāko laiku Barselonā šis spēlētājs līdz šim pavadījis kluba jauniešu sistēmā, spēlējot "FC Barcelona" otrajā komandā.

"Ir lieliski, ka mums pievienosies tāds spēlētājs kā "Lude". Neskaitot to, ka viņš ir viens no lielākajiem jaunajiem talantiem Eiropas basketbolā, viņš ir ļoti nobriedis un piezemēts cilvēks. "Lude" ir īstens cīnītājs, kas kārtīgi strādā katrā treniņā – tā ir lieta, kas man ir ļoti svarīga," saka "VEF Rīga" galvenais treneris Karloss Frade. "Iepriekšējos gadus viņš pavadījis, strādājot "FC Barcelona" sistēmā, bet tagad viņam ir īstais laiks spert soli augšup un parādīt savu progresu. Viņš ir "combo" aizsargs, kas var spēlēt abās aizsarga pozīcijās un ir spējīgs izdarīt daudzas lietas, ne tikai mest pa grozu kā daudzi cilvēki uzskata. Viņš ir uzlabojis savu izpratni par spēli, kā arī pilnveidojis lēmumu pieņemšanu. Tādējādi viņš atbilst tam, kādu basketbolu vēlamies spēlēt. Lude alkst sevi pierādīt, sagaidu, ka viņš to attaisnos katrā treniņā un spēlē."

2013./2014.gada sezonā Hākansons ar savu komandu piedalījās Spānijas otrajā spēcīgākajā līgā LEB Gold, kur 26 spēlēs viņš vidēji laukumā pabūtajās 24,8 minūtēs iemeta 10,0 punktus un sarūpēja 2,8 rezultatīvas piespēles. Interesanti, ka pāris mačos šajā sezonā Hākansona ceļi krustojās ar viņa jauno komandas biedru Mareku Mejeri, kurš tobrīd arī spēlēja Spānijā. 2014./2015.gada sezonā Hākansons ar Barselonas kluba otro komandu sacentās Spānijas trešajā spēcīgākajā līgā LEB Silver, kur Ludvigs 17 spēlēs vidēji 29 minūtēs savāca 13,4 punktus un 3,1 rezultatīvu piespēli.

Pagājušās sezonas laikā Hākansons piedzīvoja debiju lielajā Barselonas komandā, aizvadot 14 spēles tās sastāvā. Hākansons izgāja laukumā astoņās ACB līgas spēlēs, kurās kopā 40 minūtēs iemeta piecus punktus. Eirolīgā jaunais vefietis piedalījās sešās spēlēs, kurās kopsummā 18 spēlētajās minūtēs viņam četri punkti.

Hākansons arī pārstāvējis Zviedriju dažāda līmeņa valstsvienību sacensībās, t.sk. ir arī starts ar labiem panākumiem jauniešu čempionātos. 17 gadu vecumā Hākansons debitēja Zviedrijas valstsvienības sastāvā, startējot EuroBasket2013 turnīrā Slovēnijā. Sekojošajā vasarā Hākansons atgriezās valstsvienībā, piedaloties EuroBasket2015 kvalifikācijas spēlēs, kur divreiz Zviedrijas sastāvā tikās arī ar Latvijas valstsvienību. Pērn sešās Zviedrijas valstsvienības oficiālajās spēlēs Hākansonam vidēji 7,4 punkti un 1,6 rezultatīvas piespēles.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!