Foto: LETA

Latvijas basketbola klubam "VEF Rīga" pievienojies latviešu centra spēlētājs Iļja Gromovs, informēja komanda.

Lielāko daļu pērnās sezonas Iļja Gromovs spēlēja Latvijas Basketbola līgas komandā "Jūrmala/Fēnikss", kuras sastāvā vietējā čempionātā 21 spēlē vidēji 18,1 laukumā pavadītajā minūtē guva 9,6 punktus, izcīnīja 5,3 atlēkušās bumbas un bloķēja vienu pretinieku metienu. Tāpat Gromovs devās laukumā deviņās Baltijas Basketbola līgas spēlēs, kur viņam vidēji 17,2 minūtēs seši punkti, 5,2 atlēkušās bumbas un 0,6 bloķēti pretinieku metieni. Pēc sezonas Iļja piesaistīja NBA klubu uzmanību un atrādījās tiem pirmsdrafta treniņos. Pēcāk Gromovs bija arī pieckārtējās NBA čempionvienības Sanantonio "Spurs" sastāvā Vasaras līgas spēlēs Soltleiksitijā un Lasvegasā. Iepriekš Gromovs spēlējis arī "Ventspils" komandā. Tāpat viņš bijis Latvijas U-18 un U-20 jauniešu izlasēs. Spilgtākais panākums bija 2013.gadā, kad viņš Latvijas U-20 izlases sastāvā iekļuva Eiropas čempionāta finālā.

"Iļja ir savam augumam mobils spēlētājs ar lielu potenciālu. Viņam arī vēl daudz jāstrādā, lai varētu pakāpties nākamajā līmenī un spētu adaptēties tam. Iļja noteikti papildinās mūsu spēli, jo viņš un otrs centrs Mārtiņš Meiers ir dažāda stila spēlētāji. Ceram, ka tādējādi VEF demonstrētais basketbols kļūs daudzpusīgāks, palīdzot sasniegt pēc iespējas labāku rezultātu," par Gromova pievienošanos komandai teica "VEF Rīga" galvenais treneris Jānis Gailītis.

Pats Gromovs nākamajā sezonā cer kļūt par labāku spēlētāju un beidzot izcīnīt kādu titulu: "Man ir liels gods un prieks pievienoties tāda līmeņa komandai kā VEF, ar kuru būs iespēja cīnīties par pirmo vietu Latvijā. Sezonas laikā daudz strādāšu, lai kļūtu labāks un palīdzētu "Vefiņam" cīņā par čempionu titulu. Gribas beidzot uzvarēt kaut ko lielu un nozīmīgu."

Šobrīd "VEF Rīga" noslēgusi līgumus ar aizsargiem Kristoferu Ričardsu, Kasparu Vecvagaru, Armandu Šķēli, Jānis Blūmu, Eduardu Hāzneru, kā arī ar garajiem spēlētājiem Arnoldu Helmani, Arnu Labucku un Mārtiņu Meieru, kā arī Gromovu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!