Foto: F64

Basketbola kluba "VEF Rīga" rindas papildinājis 26 gadus vecais un 2,06 metrus garais Latvijas basketbolists Artjoms Butjankovs, informē klubs.

Iepriekšējo sezonu Artjoms Butjankovs aizvadīja Krievijas Superlīgā, spēlējot Vladivostokas "Spartak Primorye" sastāvā. 44 mačos viņam vidēji 26,1 minūtē 13,1 punkts un 7,3 atlēkušās bumbas, palīdzot komandai izcīnīt Krievijas Superlīgas čempionu titulu. 2016./2017. gada sezonā Liepājas komandā Butjankovs bija viens no labākajiem garajiem spēlētājiem Latvijas līgā, vidēji spēlē savācot 14,8 punktus un 7,2 atlēkušās bumbas. Pateicoties veiksmīgajam sniegumam Liepājā, Butjankovs sezonas laikā vienu reizi tika atzīts par līgas mēneša labāko spēlētāju, kā arī tika iekļauts dalībai Latvijas līgas Zvaigžņu spēlē.

Pirms sezonas Liepājā rēzeknietis trīs gadus spēlēja Ventspilī, bet pirms tam viņš pārstāvējis arī "Valmieru" un "Baronu". Butjankovs spēlējis arī Latvijas U16, U18 un U20 jauniešu izlasēs, kur bijis komandas biedrs arī Vefiņa kapteinim Marekam Mejerim.

"Artjoms ir labs spēlētājs groza tuvumā – spēcīgs, enerģisks, agresīvs un var pildīt laukumā dažādus uzdevumus gan spēka uzbrucēja, gan centrā pozīcijās. Artjoms noteikti ir spējīgs sniegt būtisku palīdzību mūsu komandai," sacīja komandas galvenais treneris Jānis Gailītis.

Savukārt pats Butjankovs izteica pateicību VEF komandai par iespēju pierādīt sev un apkārtējiem. "Esmu gatavs VTB Vienotās līgas līmenim, kā arī gatavs spert nākamo soli karjerā, palīdzot komandai īstenot uzstādītos mērķus."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!