Foto: LETA

Basketbola klubs "VEF Rīga" parakstījis līgumu ar 27 gadus veco un 1,88 metrus garo amerikāņu saspēles vadītāju Vinsentu Konsilu, kuram jau ir liela pieredze Eiropas basketbolā, vēsta kluba preses dienests.

Iepriekš "VEF Rīga" paziņoja, ka klubs panācis vienošanos ar citu amerikāņu saspēles vadītāju Ostinu Lūku, kurš debitēs profesionālajā basketbolā.

2017./2018. gada sezonā Konsils spēlēja Somijas klubā "BC Nokia", ar kuru sasniedza valsts labāko četru komandu skaitu. 49 spēlēs Konsilam vidēji 30,6 minūtēs 15,6 punkti, 7,7 rezultatīvas piespēles (labākais rādītājs Somijas līgā), 4,3 atlēkušās bumbas un 1,1 pārtverta bumba. Pirms tam viņš vienu sezonu izlaida, bet iepriekš savā profesionāļa karjerā viņš pa vienai sezonai spēlējis Izraēlas augstākās līgas klubā Telavivas "Hapoel" un Grieķijas vadošā čempionāta vienībās "Rethymno" un "Koroivos".

2013. gadā Konsils piedalījās NBA Vasaras līgā, spēlējot Maiami "Heat" komandas sastāvā. Savukārt 2009. līdz 2013. gadam viņš spēlēja Providenas Universitātes basketbola komandā, ar kuru sacentās spēcīgajā "Big East" konferencē. Produktīvākajā sezonā koledžā Konsilam vidēji spēlē 15,8 punkti, 7,4 rezultatīvas piespēles, 3,1 atlēkusī bumba un 1,3 pārtvertas bumbas. Savu koledžas karjeru Konsils pabeidza ar "Big East" konferences rekordu kopā izdalītajās rezultatīvajās piespēlēs. Basketbolists dzimis un audzis Ņujorkā.

"Vinsents Konsils ir spēlētājs, kas daudz spēlē komandas interesēs, taču tajā pašā laikā spēj uzņemties līdera lomu spēles izskaņā un vajadzīgajos momentos. Viņam jau ir vairāku gadu pieredze Eiropas basketbolā, spēlējot dažādās valstīs," "VEF Rīga" galvenais treneris Jānis Gailītis (attēlā). "Vinsents var spēlēt fizisku basketbolu, pieņemt gandrīz jebkādu lomu un būs viens no atslēgas spēlētājiem mūsu komandā, lai veidotu spēli, palīdzētu komandas biedriem, kā arī vajadzīgajos brīžos uzņemtos iniciatīvu."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!