Foto: F64

Valsts vicečempione "VEF Rīga" trešdien "OlyBet" Latvijas Basketbola līgas (LBL) regulārā čempionāta mačā Salaspilī ar 84:75 (17:24, 25:18, 25:13, 17:20) pārspēja "Ogre"/"Kumho Tyre" basketbolistus, revanšējoties par pirmajā aplī ciesto zaudējumu.

Uzvarētājiem rezultatīvākais ar 16 punktiem un piecām atlēkušajām bumbām bija Arns Labucks, 15 punkti, sešas bumbas zem groziem un septiņas rezultatīvas piespēles Abdulam Gedijam, 12 punkti un astoņas atlēkušās bumbas Mārtiņam Meieram, bet desmit punktus sameta Kristofers Ričardss.

Rīdziniekiem savainojuma dēļ nevarēja palīdzēt kapteinis Jānis Blūms, kura pienākumus pildīja Armands Šķēle.

Tikmēr ogrēniešiem rezultatīvākais bija Rihards Zēbergs, kurš guva 16 punktus, bet pa 13 un 12 iemeta attiecīgi Renārs Magone un Kārlis Apsītis.

"VEF Rīga" maču iesāka gausi, pirmajās trīsarpus minūtēs gūstot tikai vienu grozu, kas lika nonākt iedzinējos ar 2:9. Tuvojoties ceturtdaļas beigām, ''Ogre''/''Kumho Tyre'' panāca jau desmit punktu pārsvaru, taču "VEF Rīga" pēc septiņiem bezatbildes punktiem nonāca viena precīza tālmetiena attālumā (17:20). Tiesa, ceturtdaļas nogalē ogrēnieši pievienoja vēl četrus punktus, mača pirmo nogriezni uzvarot ar 24:17.

Otrajā ceturksnī Ogres basketbolisti bija ieguvuši astoņu punktu pārsvars, taču līdz ceturtdaļas beigām tas tika sadeldēts, un astoņas sekundes pirms puslaika beigām Mareks Mejeris panāca neizšķirtu 42:42. Trešās ceturtdaļas sākumā notika aktīva cīņa par vadību, bet vēlāk pēc ogrēniešu divām "sausajām" minūtēm "VEF Rīga" panāca deviņu punktu handikapu (55:46). Pēc tam sekoja "Ogre"/"Kumho Tyre" 8:0 izrāviens, kā rezultātā komandas šķīra vairs tikai viens punkts, taču "VEF Rīga" atbildēja ar 12:1, ceturtdaļu noslēdzot ar 12 punktu pārsvaru (67:55).

Ceturtajā ceturtdaļā "Ogre"/"Kumho Tyre" centās noķert pretiniekus, taču komandas trīs pamatpiecinieka spēlētāji jau spēles nogriežņa sākumā bija iekrājuši četras piezīmes. Ceturtās desmitminūtes vidū Ogres komanda pietuvojās līdz mīnus pieciem punktiem (66:71), taču turpinājumā vēl tuvāk nenonāca, rīdziniekiem gūstot panākumu ar rezultātu 84:75.

Šī spēle bija principiāla divu iemeslu dēļ – pērnā gada priekšpēdējā dienā "Ogre"/"Kumho Tyre" mājās pamanījās sensacionāli pieveikt "VEF Rīga" komandu ar 80:72, turklāt pagājušajā nedēļā rīdzinieki piesaistīja pretinieku līderi Gintu Antropu, kurš trešdien iemeta sešus punktus.

Pagājušajā nedēļas nogalē "VEF Rīga" LBL grandu mačā mājās ar 77:80 piekāpās "Ventspils" komandai. Līdz ar to jau tagad zināms, ja nenotiks daudz pārsteigumu, ventspilnieki triumfēs regulārajā sezonā, bet "VEF Rīga" paliks otrajā pozīcijā.

Sestdienas spēlē "VEF Rīga" sastāvā debitēja Antrops, kurš sezonas pirmajā daļā bija tieši "Ogre"/"Kumho Tyre" līderis. Tāpat vienība pagājušajā nedēļā piesaistīja amerikāņu aizsargu Aleksu Gordonu, kurš karjeras laikā spējis kļūt par Turcijas čempionāta otro rezultatīvāko spēlētāju, bet šīs sezonas pirmajā pusē bija bez kluba. Gordons trešdien vēl nedevās laukumā.

Tikmēr "Ogre"/"Kumho Tyre", pagājušajā nedēļā noslēdzoties LBL pāreju termiņam, papildināja sastāvu ar Renāru Magoni, kurš līdz tam spēlēja "Jēkabpils" rindās.

"VEF Rīga" valsts reģionos LBL mājas spēles aizvadīja četras sezonas pēc kārtas, pagājušajā sezonā atkal spēlēja galvaspilsētā, tomēr šosezon atgriezusies pie stratēģijas mačus aizvadīt reģionos. Kaut sākotnēji tika ziņots, ka "Elektrum" Olimpiskajā centrā tiks uzņemta vienīgi principiālā konkurente "Ventspils", tagad tiek plānots, ka pēc mēneša tur risināsies cīņa arī ar "Jēkabpils" komandu.

Šajā nedēļā "VEF Rīga" komandu gaida divas svarīgas spēles, jo svētdien VTB Vienotās līgas ietvaros tiks uzņemta pagājušās sezonas ULEB Eirolīgas čempione Maskavas CSKA.

LBL kopvērtējuma līderpozīcijā ar 21 uzvaru 23 mačos ir "Ventspils" komanda, kurai ar 12 uzvarām 15 spēlēs seko "VEF Rīga". Trešā ar 15 uzvarām 23 mačos ir pagājušās sezonas čempione "Valmiera"/ORDO, bet ar 12 panākumiem 23 cīņās seko "Jēkabpils".

Piektajā pozīcijā ar 11 uzvarām 21 mačā ir "Barons kvartāls" komanda, ar 11 panākumiem 24 dueļos seko "Liepāja"/"Triobet", bet septītā ar 11 uzvarām 26 cīņās ir "Jūrmala"/"Fēnikss" komanda, aiz kuras atrodas "Ogre"/"Kumho Tyre", kas guvusi deviņas uzvaras 24 mačos.

Vēl "Latvijas Universitāte" izcīnījusi piecas uzvaras 25 mačos, bet turnīra tabulu noslēdz "Valka"/"Valga", kas guvusi trīs uzvaras 16 spēlēs.

"VEF Rīga", kas spēlē arī VTB Vienotajā līgā, un "Valka"/"Valga", kas piedalās arī Igaunijas čempionātā, LBL pamatturnīrā spēlēs divus apļus, aizvadot pa 18 spēlēm katra, bet astoņas citas komandas savā starpā spēlēs četrus apļus, katrai no šīm komandām aizvadot pa 32 spēlēm.

LBL pamatturnīrs ilgs līdz aprīļa vidum. Izslēgšanas turnīrā piedalīsies sešas labākās komandas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!