Foto: LETA

Latvijas čempionvienība basketbolā "VEF Rīga" parakstījusi līgumu ar 26 gadus veco un 1,85 metrus garo amerikāņu uzbrūkošo aizsargu Koriju Hokinsu.

"Korijs Hokinss ir otrās pozīcijas spēlētājs, kurš var darboties arī pirmā numura pozīcijā. Eiropas basketbolā viņam ir vienas sezonas pieredze, spēlējot Itālijas un Beļģijas vadošajās līgās. Ceram, ka viņš ir motivēts un ar vēlmi augt, kā arī gatavs demonstrēt atlētisku, agresīvu un gudru basketbolu VEF komandas sastāvā," saka "VEF Rīga" galvenais treneris Jānis Gailītis.

Korijs Hokinss dzimis Filadelfijā, bet vēlāk pārcēlās uz Arizonu. Tur viņš pabeidza vidusskolu ar štata rekordu kopā gūtajos punktos starp Arizonas vidusskolām. Savu koledžas basketbola karjeru Hokinss sāka "Arizona State" universitātē, būdams vienā komandā ar latviešu spēlētāju Rihardu Kuksiku. Pēc vienas sezonas "Arizona State" Hokinss devās uz Kalifornijā esošo "UC Davis" universitātes basketbola komandu, kur spēlēja no 2012. līdz 2015. gadam. Pēdējā sezonā "UC Davis" komandā Hokinsam vidēji spēlē 20,9 punkti, 4,9 atlēkušās bumbas un 3,4 rezultatīvas piespēles. Hokinss kļuva par visas NCAA I divīzijas labāko trīspunktu metēju ar 48,8% precizitāti. Pēc tāda snieguma viņš tika atzīts par "Big West" konferences gada labāko spēlētāju.

Pirmo sezonu profesionālajā basketbolā Hokinss sāka NBA kluba Maiami "Heat" treniņnometnē, bet neilgi pirms sezonas sākuma tika atbrīvots, kad bija paguvis iziet laukumā divās pārbaudes spēlēs. Hokinss sezonu turpināja NBA Attīstības līgas komandās "Sioux Falls Skyforce" un "Idaho Stampede". Pēc sezonas Hokinss jūlijā piedalījās NBA Vasaras līgas spēlēs Goldensteitas "Warriors" komandā.

2016./2017. gada sezonu Hokinss sāka Itālijas A sērijas klubā "The Flexx Pistoia", kurā nospēlēja sešas spēles, savācot vidēji mačā 12,0 punktus, 5,0 atlēkušās bumbas un 3,5 rezultatīvas piespēles. Pēc tam Hokinss sezonas gaitā pārcēlās uz Beļģijas komandu Antverpes "Giants", kuras rindās vietējā līgā 12 cīņās vidēji spēlē savāca 10,1 punktu, 3,1 atlēkušo bumbu un 2,1 rezultatīvu piespēli, bet piecās FIBA Eiropas kausa spēlēs viņam vidēji 8,8 punkti, 2,2 rezultatīvas piespēles un 1,8 atlēkušās bumbas.

Korijs Hokinss nāk no sportiskas ģimenes – basketbolu ASV koledžu līmenī spēlējuši viņa brāļi Devons un Brendons, bet viņa tēvs Hersijs Hokinss savulaik aizvadīja 13 sezonu ilgu karjeru NBA, vienu reizi tiekot iekļauts arī dalībai līgas Zvaigžņu spēlē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!