Foto: F64
Latvijas vicečempioni "VEF Rīga" jaunās VTB Vienotās basketbola līgas sezonas otrajā mačā svētdien ar rezultātu 75:76 (16:21, 24:16, 23:16, 12:23) savā laukumā piekāpās Volgogradas "Krasnij oktjabr" basketbolistiem no Krievijas.

Rezultatīvākais "VEF Rīga" komandā ar 30 punktiem bija Džeralds Robinsons, bet 16 punktus pievienoja Jānis Timma.

Savukārt "Krasnij oktjabr" rindās ar 19 punktiem atzīmējās Deivids Kenedijs.

Maču "VEF Rīga" iesāka samērā sekmīgi un atradās vadībā ar 12:9, tomēr pirmās ceturtdaļas otrajā pusē jau daudz labāki bija viesi, kas pēc desmit spēlētām minūtēm pārņēma vadību ar 21:16. Ilgu laiku "VEF Rīga" pretiniekiem turējās līdzi pateicoties lieliskajam Robinsona sniegumam, kurš otrās ceturtdaļas ceturtajā minūtē bija guvis jau 16 punktus.

Trīs minūtes pirms puslaika beigām Robinsons atkal atguva vadību "VEF Rīga" basketbolistiem ar 34:33, bet pēc puslaika mājinieki atradās priekšā ar 40:37.

Otrā puslaika sākumā "VEF Rīga" ātri pārņēma vadību ar 51:41. Kaut trešās ceturtdaļas gaitā viesi pietuvojās arī līdz 53:56, pirms pēdējām desmit minūtēm Latvijas vicečempioni atkal atradās priekšā ar 63:53.

Ceturto ceturtdaļu daudz sekmīgāk iesāka "Krasnij oktjabr" komanda, kas pēc izrāviena 13:0 četras ar pusi minūtes pirms pamatlaika beigām jau atradās vadībā ar 75:67. Tomēr "VEF Rīga" nepadevās un pusotru minūti pirms pamatlaika beigām jau panāca izlīdzinājumu 75:75.

Spēles beigās abas komandas regulāri meta grozus garām, bet četras sekundes pirms pamatlaika beigām senegālietis Bamba Fals nopelnīja piezīmi. "Krasnij oktjabr" spēlētājs Viktors Katberts realizēja vienu no diviem soda metieniem, bet pēdējo tālmetienu rīdziniekiem izpildīja Robinsons, kurš nebija sekmīgs.

Jau vēstīts, ka "VEF Rīga" jauno Vienotās līgas sezonu uzsāka ceturtdien, kad ar 77:75 uzvarēja Krievijas komandu Krasnojarskas "Jeņisej".

Regulārās sezonas turpinājumā Latvijas vienība pēc nedēļas izbraukumā tiksies ar bijušā galvenā trenera lietuvieša Rima Kurtinaiša vadīto Krievijas klubu Maskavas apgabala "Himki".

Tikmēr "Krasnij oktjabr" jaunās sezonas pirmajā spēlē trešdien ar 85:92 piekāpās Ainara Bagatska un Artūra Štālberga trenētajai Krievijas vienībai "Ņižņij Novgorod".

Volgogradas klubs Vienotajā līgā sacenšas otro gadu, bet debijas sezonā šī komanda divreiz tikās ar "VEF Rīga". Šajās tikšanās reizēs abas vienības uzvarēja, spēlējot savos laukumos.

Iepriekšējā sezonā "Krasnij oktjabr" aizkļuva līdz Vienotās līgas izslēgšanas spēļu pirmajai kārtai, bet Krievijas kausa izcīņā sasniedza labāko četrinieku.

Kā zināms, "VEF Rīga" komanda nolēmusi lielāku uzsvaru tagad likt uz pašmāju basketbolistiem, turklāt galvenā trenera amatā lietuvieti Ramūnu Butautu nomainījis Latvijas speciālists Nikolajs Mazurs.

Septembrī rīdzinieki trešo reizi spēkojās ULEB Eirolīgas kvalifikācijas turnīrā, kur zaudēja jau pirmajā kārtā un pie vienīgās ceļazīmes uz prestižajām sacensībām netika, bet jauno "Aldaris" Latvijas Basketbola līgas (LBL) sezonu vienība uzsākusi ar diviem panākumiem tikpat cīņās.

Šosezon līgā piedalās 16 komandas, kurā katra aizvadīs divu apļu turnīru, kopumā regulārajā turnīrā nospēlējot 30 mačus, bet astoņas labākās vienības iekļūs izslēgšanas spēlēs. Vienotajā līgā startē desmit klubi no Krievijas, kā arī pa vienai komandai no Kazahstānas, Somijas, Latvijas, Igaunijas, Čehijas un Baltkrievijas.

Jau vēstīts, ka iesākumā bija plānots, ka jaunajā Vienotās līgas sezonā piedalīsies 22 klubi, taču no starta nolēma atteikties piecas Lietuvas vienības, kā arī nu jau vairs neeksistējošā Krievijas komanda Sanktpēterburgas "Spartak", kā arī Polijas vienība Zgoželecas "PGE Turow". Tikmēr valstī nestabilās situācijas dēļ turnīrā nespēlē arī Ukrainas vienības "Doņeck" un Mariupoles "Azovmaš".

Jaunajā sezonā "VEF Rīga" sev izvirzījusi uzdevumu atgriezties valsts čempionu tronī, Eiropas kausa izcīņas sacensībās pārvarēt pirmo posmu, bet Vienotās līgas sacensībās iekļūt labāko astoņniekā.

Pagājušās sezonas Latvijas čempionāta finālsērijā līdz četrām uzvarām "VEF Rīga" ar 1-4 piekāpās "Ventspils" basketbolistiem. Tāpat VTB līgas sacensībās komanda nekvalificējās izslēgšanas turnīram, bet Eiropas kausā nepārvarēja pirmo posmu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!