Foto: F64

"Aldaris" Latvijas Basketbola līgas (LBL) regulārajā čempionāta spēlē starp divām spēcīgākajām galvaspilsētas vienībām sestdien "VEF Rīga" ar rezultātu 96:69 (10:16, 34:15, 33:20, 19:18) izbraukumā pārliecinoši apspēlēja "Barons kvartāls".

Otrās ceturtdaļas otrajā minūtē "Barons kvartāls" spēja iegūt vadību ar 23:10, tomēr turpinājumā mājinieki pilnībā apstājās un pēc puslaika jau zaudēja ar 31:44. Otrajā puslaikā "Barons kvartāls" vairs nespēja iesaistīties cīņā par uzvaru.

Rezultatīvākais uzvarētājiem ar 17 gūtajiem punktiem un 11 atlēkušajām bumbām bija Entveins Robinsons, 15 punktus pievienoja Dī Brauns, bet ar 14 punktiem atzīmējās Kristaps Janičenoks. Pašreizējiem Latvijas čempioniem vairāk nekā desmit punktus guva uzreiz seši basketbolisti.

Savukārt "Barons kvartāls" komandā 13 punktus sameta Harijs Rubenis.

Kā zināms, "VEF Rīga" komanda vēl tikai trešdien nespēja sasniegt Eiropas kausa turnīra otro posmu un LBL turnīrā tai šī būs vien otrā spēle šosezon. Līdz gadu mijai Latvijas čempioni aizvadīs vēl trīs vietējās līgas cīņas.

Vēl vienā mačā sestdien biznesa augstskolas "Turība" komanda ar 83:77 (21:16, 20:19, 28:20, 14:22) savā laukumā pieveica "Jelgavu". Vēl ceturtās ceturtdaļas vidū "Turība" bija pārliecinošā vadībā ar 77:60, tomēr cīņas beigās mājiniekiem trīs spēlētāji bija atstājuši laukumu ar piecām piezīmēm un pretinieki viņiem pietuvojās pat līdz trim punktiem (75:78). Tomēr uzvaru mājinieki noturēja.

Rezultatīvākais uzvarētājiem ar 32 gūtajiem punktiem bija Mārtiņš Vīņauds, bet ar 15 punktiem atzīmējās Mikus Sokolovs.

Savukārt jelgavniekiem 16 punktus sameta Artūrs Bricis.

Ja sezonas pirmajās desmit spēlēs "Turība" bija izcīnīja vien vienu uzvaru, pēdējās sešās cīņās tā tikusi jau pie četriem panākumiem un tagad kopvērtējumā panākuši jelgavniekus, kas pēdējos septiņos mačos izcīnījuši vienu uzvaru.

Čempionāta kopvērtējuma līdere ar divām uzvarām abās līdz šim aizvadītajās spēlēs ir "VEF Rīga", bet otrā ar astoņām uzvarām deviņās spēlēs ir "Ventspils" komanda, kurai ar 12 panākumiem 15 mačos seko "Jēkabpils". "Valmiera" ar 11 uzvarām 15 spēlēs ir ceturtā, savukārt piekto vietu ar desmit panākumiem 15 cīņās ieņem "Liepāja"/"Triobet".

Sestajā vietā atrodas "Jūrmala"/"Fēnikss" vienība, kurai 15 mačos ir deviņas uzvaras, septiņi panākumi 17 cīņās ir "Saldus" komandai, bet tai ar sešiem panākumiem 16 mačos seko "Barons kvartāls". Savukārt "Jelgavas" un "Turības" basketbolisti izcīnījuši pa piecām uzvarām 16 spēlēs, bet viņiem ar četrām uzvarām 15 mačos 11.vietā seko "Latvijas Universitātes" (LU) komanda.

Tikmēr "LMT Basketbola akadēmija" jeb Latvijas U-18 izlases bāzes komanda cietusi neveiksmes visās septiņās līdz šim aizvadītajās spēlēs, kas dod pēdējo, 12.vietu.

"VEF Rīga" LBL turnīrā ar desmit komandām šosezon spēlēs vien vienu apli izbraukumā, bet ar vicečempioniem "Ventspils" aizvadīs divas cīņas (kopā - 12 spēles). "Ventspils" ar visām komandām izspēlēs divus apļus (kopā - 22 spēles), Latvijas U-18 izlase ar visām komandām, izņemot "VEF Rīgu", izspēlēs divus apļus (kopā - 21 spēli). Savukārt pārējās deviņas komandas savā starpā spēlēs pa četrām reizēm (kopā - 37 spēles). Komandu vietas turnīra tabulā tiek noteiktas pēc izcīnīto uzvaru procenta.

Tikmēr izslēgšanas turnīrā saglabāsies pēdējo gadu ierastā sistēma, un tajā piedalīsies sešas komandas. Pirmās divas kārtas sērijas notiks līdz trim uzvarām, bet finālā komandas sacentīsies līdz četriem panākumiem.

Kā zināms, aizvadītās sezonas finālsērijā "VEF Rīga" uzvarēja "Ventspils" komandu ar rezultātu 4-1, valsts čempiona titulu izcīnot trešo reizi pēc kārtas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!