Foto: F64
Latvijas čempionvienība basketbolā "VEF Rīga" Eiropas kausa izcīņas otrā posma - "Top 16" turnīra - I apakšgrupas trešās kārtas spēlē otrdien ar rezultātu 78:61 (27:18, 18:20, 16:12, 17:11) savā laukumā pieveica Francijas komandu "Gravelines".

Līdz ar to "VEF Rīga" izcīnīja pirmo uzvaru Eiropas kausa turnīrā trīs spēļu laikā.

Rezultatīvākais "VEF Rīga" komandā ar 23 punktiem un astoņām atlēkušajām bumbām bija Antans Kavaļausks, bet 11 punktus guva Dairis Bertāns.

Savukārt "Gravelines" komandā pa 14 punktiem bija Ludovika Vatī un Sirila Akpomedaha kontā.

Spēli agresīvāk iesāka "VEF Rīga" komanda un no rezultāta 4:5 pēc sešām minūtēm spēja izvirzīties vadībā ar 16:7, bet "Gravelines" vienībai lika pieprasīt minūtes pārtraukumu. Brīdi vēlāk mājinieki arī pārsniedza desmit punktu pārsvaru. Savukārt pēc pirmās ceturtdaļas "VEF Rīga" atradās vadībā ar 27:18.

Otrā spēles daļa risinājās ātrā basketbolā, bet "VEF Rīga" turpināja rādīt cienījamu sniegumu un vairākkārt atjaunoja desmit punktu pārsvaru. Ceturtdaļas beigu daļā "Gravelines" īsā laikā no 30:41 samazināja rezultāta starpību līdz 38:43, tomēr pēdējos divus punktus puslaikā guva mājinieki.

Otrā puslaika sākumā "VEF Rīga" ātri atguva desmit punktu pārsvaru, tādu stabili saglabājot arī pēc trešās ceturtdaļas - 61:50. Arī pēdējās mača desmit minūtēs pastāvīgi saglabājās aptuveni desmit punktu vadība "VEF Rīga" vienībai un arī tika izcīnīta uzvara.


Pēc nedēļas abas komandas jau savā starpā spēkosies Francijā.

Kā ziņots, "VEF Rīga" komandai vismaz divus mēnešus nevarēs palīdzēt kapteinis Kristaps Janičenoks, kuram aizpagājušajā nedēļā tika veikta savainotās rokas operācija. Janičenoks prognozē, ka laukumā varētu atgriezties marta sākumā.

Komandu pametis amerikāņu uzbrucējs Brendons Boudrijs, kurš neizturēja divu nedēļu pārbaudes laiku.

Otrajā šīs grupas trešās kārtas spēlē otrdien latvieša Riharda Kuksika pārstāvētā Spānijas komanda "Valencia Basket" ar 80:71 (20:12, 25:18, 14:26, 21:15) izbraukumā pieveica Čehijas čempionvienību Nimburkas CEZ.

Kā ziņots, I apakšgrupas pirmās kārtas spēlēs "VEF Rīga" aizpagājušajā nedēļā ar 81:91 (20:21, 10:27, 21:26, 30:17) savā laukumā zaudēja CEZ basketbolistiem, bet pagājušajā nedēļā izbraukumā ar 49:80 (10:25, 7:24, 13:21, 19:10) kapitulēja "Valencia Basket" priekšā.

Līdz ar to I grupas kopvērtējumā tagad "Valencia Basket" kontā ir trīs uzvaras trijās spēlēs, tai ar diviem panākumiem seko CEZ, "VEF Rīga" vienība izcīnījusi vienu uzvaru, "Gravelines" joprojām cīnās bez panākumiem.

Četras komandas divu apļu turnīru izspēlēs līdz 28.februārim. Grupas divas labākās komandas iekļūs ceturtdaļfinālā.

Kā ziņots, pirmajā posmā "VEF Rīga" izcīnīja otro vietu B apakšgrupā, atpaliekot vienīgi no Krievijas komandas Maskavas apgabala "Himki".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!