Basketbola klubs "VEF Rīga", sadarbībā ar būvkompāniju SIA "Abora", turpina realizēt Latvijas galvaspilsētā iesākto Eirolīgas sociālo programmu "One Team".

Sezonas pirmajā pusē "VEF Rīga" 12 nedēļu garumā "One Team" programmu realizēja, organizējot nodarbības bērniem no krīzes centra "Marsa gatve". Sezonas otrajā daļā, sākot ar martu, "One Team" programma turpinās ar Rīgas 1.speciālās internātpamatskolas audzēkņiem. Sadarbība ar šo internātpamatskolu klubam aizsākās jau decembrī, kad tajā tika rīkota tematiskā "VEF Rīga" nedēļa.

"One Team" programmas oficiālie vēstnieki Latvijā ir "VEF Rīga" spēlētāji Jānis Timma un Džeralds Robinsons, kuri piedalījās arī 12. marta "One Team" nodarbībā. Tajā Rīgas 1.speciālās internātpamatskolas audzēkņi dāvanā saņēma īpašos Vefiņa "One Team" t-kreklus, kurus palīdzēja nodrošināt būvkompānija SIA "Abora".

Nodarbību vefieši atklāja ar iesildīšanos, kam sekoja basketbols un vingrinājumi, kuros tika strādāts pie motivējošiem un komandu saliedējošiem elementiem. Nodarbības noslēgumā Jānis un Džeralds dalījās savā pieredzē par karjeru basketbolā, akcentējot smago darbu un nepadošanos, kas ir universālas īpašības kā basketbolā, tā dzīvē.

"VEF Rīga" aizsargs Džeralds Robinsons: "Es izbaudīju piedalīšanos šajā "One Team" nodarbībā. Manuprāt, šādas programmas realizēšana ir ļoti apsveicama, īpaši ņemot vērā to, ka mēs kā profesionāli sportisti varam sniegt pozitīvu ietekmi uz līdzcilvēku dzīvēm. Ņemot vērā, ka Rīgas 1. speciālās internātpamatskolas audzēkņi ir aktīvi "VEF Rīga" fani, esmu gandarīts par iespēju iedot kaut ko atpakaļ viņiem un līdz rr to sabiedrībai kopumā".

"VEF Rīga" kapteinis Jānis Timma: "Bērniem šāda veida pasākumi ir ļoti svarīgi, jo tas ir kas motivējošs. Šiem internātpamatskolas audzēkņiem tāpat nav vienkārši, tāpēc cerams, ka šādas nodarbības kalpos kā papildus stimuls. Ļoti patīkami iesaistīties šādā programmā, redzēt smaidu un prieku bērnu sejās. Prieks, ka "VEF Rīga" attīsta šo projektu Latvijā."

"One Team" ir Eirolīgas korporatīvās sociālās atbildības programma, kas tiek īstenota sadarbībā ar vadošajiem Eiropas basketbola klubiem ar mērķi izmantot basketbola spēku, lai sniegtu pozitīvu efektu sabiedrības potenciālās riska grupās - cilvēki ar īpašām vajadzībām, dažādu atkarību upuri, jaunieši no nelabvēlīgām ģimenēm un apstākļiem u.tml. 

"One Team" programmas pamatā ir nodarbības, izmantojot dažādus basketbola elementus, ar nodomu dalībniekiem ļaut attīstīt dzīvē noderīgas iemaņas - sastrādāties komandā, prasmi vienoties, cienīt citus, vairot motivāciju u.tml.

Šosezon "One Team" programmā piedalījās visi 24 Eirolīgas klubi, kā arī atsevišķi Eiropas kausa izcīņā startējušie klubi, ieskaitot "VEF Rīga".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!