Foto: F64

Latvijas čempionvienība "VEF Rīga" svarīgā VTB bankas rīkotās Vienotās basketbola līgas (VBL) A apakšgrupas turnīra spēlē svētdien ar rezultātu 89:99 (30:26, 22:16, 14:21, 23:36) izbraukumā piekāpās Ukrainas komandai Kijevas "Budiveļņik".

Pēc šī zaudējuma "VEF Rīga" ievērojami apgrūtināja savu cīņu par iekļūšanu turnīra izslēgšanas spēlēs.

Aizvadītajā mačā "VEF Rīga" komandā pa 15 punktiem guva Sandis Valters un Dairis Bertāns, bet ar 14 punktiem atzīmējās Moriss Beilijs.

Savukārt "Budiveļņik" rindās ar 25 punktiem atzīmējās Seads Sehovičs, bet 15 punktus guva kādreiz Latvijā spēlējušais Mihails Aņisimovs.

Mačs sākās rezultatīvā cīņā abu komandu izpildījumā, bet nedaudz sekmīgāk laukumā darbojās viesi. Pirmās ceturtdaļas pēdējā minūtē "VEF Rīga" izvirzījās vadībā ar 30:24, bet pēc desmit spēlētām minūtēm Latvijas klubam bija četru punktu pārsvars - 30:26.

Otrā ceturtdaļa sākās ar pieciem "VEF Rīga" punktiem pēc kārtas, bet mača 15.minūtē mājinieki ieguva arī 11 punktu pārsvaru - 39:28. Turpinājumā cīņa ilgāku laiku ritēja 5-7 punktu pārsvaru robežās, tomēr pirmā puslaika beigās atkal sekmīgāk nospēlēja Latvijas klubs, kas pēdējā minūtē pēc diviem Kērtisa Miledža punktiem panāca jau 52:40. Savukārt pēc 20 spēlētām minūtēm "VEF Rīga" atradās priekšā ar 52:42.

Otrajā puslaikā "Budiveļņik" sāka spēlēt daudz sekmīgāk un lēnām salauza cīņas gaitu. Trešajā ceturtdaļā rīdzinieki raidīja grozam garām daudzus soda metienus, kā arī ilgstoši nespēja gūt punktus un mājinieki no 44:57 pietuvojās līdz 54:57. Pēc trešās ceturtdaļas "VEF Rīga" vēl saglabāja vadību ar 66:63.

Tomēr ceturtajā ceturtdaļā "VEF Rīga" ne tikai atdeva vadību pretiniekiem, bet arī piedzīvoja zaudējumu. Pēdējās minūtes sākumā rīdzinieki zaudēja ar 79:83, atlikušajā laikā "VEF Rīga" paļāvās uz sodu taktiku, tomēr iesaistīties cīņā par uzvaru Latvijas komandai neizdevās un tika piedzīvots zaudējums.

Šī abām komandām bija otrā savstarpējā spēle VBL turnīrā šosezon - pirmais mačs pagājušā gada novembrī norisinājās Rīgā, "VEF Rīga" izcīnot uzvaru ar rezultātu 68:60.

Izcīnot uzvaru šajā mačā, Latvijas klubs būtu jūtami uzlabojis savas izredzes iekļūt izslēgšanas spēlēs, tomēr tagad tam, visticamāk, būs nepieciešams izcīnīt uzvaras abos atlikušajos regulārā čempionāta mačos - pār Armanda Šķēles pārstāvēto Igaunijas čempionvienību Tallinas "Kalev/Cramo" un Lietuvas superklubu Kauņas "Žalgiris".

Kā ziņots, iepriekšējā mačā Latvijas klubs ar 67:59 februāra sākumā savā laukumā uzvarēja Samāras "Krasnije kriļja" komandu, turnīrā izcīnot otro uzvaru pēc kārtas.

Savukārt "Budiveļņik" basketbolisti savā iepriekšējā mačā ar 85:91 izbraukumā zaudēja Kazahstānas komandai "Astana", ciešot otro neveiksmi pēc kārtas.

A apakšgrupas kopvērtējumā "VEF Rīga" ar septiņām uzvarām 14 aizvadītajās spēlēs atkrita no trešās uz piekto pozīciju. Ar astoņām uzvarām 16 spēlēs regulāro čempionātu jau noslēgusi "Ņižņij Novgorod" vienība, savukārt septiņi panākumi 14 cīņās ir arī "Krasnije kriļja" kontā.

Tikmēr "Budiveļņik" ar pieciem panākumiem 14 mačos saglabāja priekšpēdējo, astoto pozīciju.

Savukārt A grupas līderpozīcijā ar 12 uzvarām 14 cīņās atrodas Krievijas klubs Kazaņas "Unics".

B grupas pirmajā vietā pašlaik ar 12 panākumiem 13 spēlēs ir Krievijas čempioni Maskavas CSKA.

VBL pamatturnīrā piedalās 18 komandas, kas divās apakšgrupās aizvadīs divu apļu turnīru. Pēc tam katras grupas četras labākās vienības kvalificēsies izslēgšanas spēlēm, turklāt abu grupu uzvarētāji automātiski iekļūs finālčetrinieka turnīrā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!