Foto: F64

Latvijas čempionvienībai basketbolā "VEF Rīga" tomēr nav atradusies vieta nākamās sezonas ULEB Eirolīgas kvalifikācijas turnīrā, vēsta sacensību oficiālā mājaslapa internetā.

Iepriekš tika prognozēts, ka "VEF Rīga" piedalīsies ULEB Eirolīgas kvalifikācijā, tomēr trešdien noskaidrojās, ka Latvijas čempioniem tajā vieta tomēr nav atradusies.

Līdz ar to "VEF Rīga" komanda nākamajā sezonā startēs Eiropas kausa izcīņā, kur tai ir garantēta vieta pamatturnīrā.

Nākamajā sezonā ULEB Eirolīgas pamatsacensībās piedalīsies 24 komandas, no kurām pagaidām nav zināma tikai viena - tā tiks noskaidrota kvalifikācijas turnīrā, kurā startēs astoņas komandas.

ULEB Eirolīgas pamatturnīrā piedalīsies divas Lietuvas vienības - Kauņas "Žalgiris" un Viļņas "Lietuvos rytas".

Tāpat vieta Eirolīgas pamatsacensībās ir garantēta arī latvieša Dāvja Bertāna pārstāvētajai Serbijas čempionvienībai Belgradas "Partizan".

Vienīgā komanda, kas dalībai ULEB Eirolīgas pamatturnīrā saņēmusi organizatoru speciālo ielūgumu jeb "wild card", ir Berlīnes "Alba" no Vācijas.

Savukārt Eiropas kausa pamatturnīrā nākamajā sezonā spēlēs arī latvieša Jāņa Strēlnieka pārstāvēta Krievijas komanda Sanktpēterburgas "Spartak" un Latvijas speciālista Kārļa Muižnieka vadītā Polijas vienība Sopotas "Trefl".

Nākamās sezonas Eiropas Izaicinājuma kausa turnīrā piedalīsies Latvijas vicečempioni "Ventspils".

Tikmēr iepriekšējo divu sezonu Latvijas trešā spēcīgākā komanda "Liepājas Lauvas" nākamās sezonas Eiropas Izaicinājuma kausa turnīrā nepiedalīsies.

Komandām, kas pieteikušās startam Eirokausos, līdz pirmdienai bija jānosūta savi pieteikumi, jāsamaksā 5000 eiro (3500 latu) dalības maksa un jāiemaksā 20 000 eiro (14 000 latu) depozīts. Ja klubi nenokārto šīs saistības, iespēja startēt ir zaudēta, taču nekādas sankcijas pret tiem netiek vērstas.

"Liepājas Lauvu" komanda jau iepriekš publiski izteicās, ka tai, visticamāk, nepieciešamo naudu tomēr neizdosies savākt.

"Liepājas Lauvas" dalībai šim turnīram bija pietiekušies arī pērn, bet vēlāk savu startu atsauca.

Šogad pirmoreiz pēc ilgāka pārtraukuma Eirokausiem nav pieteikusies neviena Latvijas sieviešu komanda. Pērn FIBA Eirolīgai pieteicās "TTT Rīga" komanda, tomēr vēlāk atsauca savu dalību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!