Foto: F64

Latvijas čempionvienība "VEF Rīga" un medaļu pretendenti "Jēkabpils" trešdien izcīnīja panākumus "Aldaris" Latvijas Basketbola līgas (LBL) regulārā čempionāta mačos.

"VEF Rīga" ar rezultātu 74:60 (13:11, 22:15, 19:15, 20:19) izbraukumā pārspēja biznesa augstskolas "Turība" komandu.

Spēles pirmā ceturtdaļa izvērtās par sīvāko daļu visā mačā, "Turības" spēlētājiem regulāri izvirzoties vadībā, turklāt Rīgas klubs pirmos punktus spēlē spēja gūt vien septītajā minūtē. Tomēr jau otrajā ceturksnī "VEF Rīga" basketbolisti apliecināja favorītu statusu, īsā laika sprīdī gūstot septiņus punktus pēc kārtas (20:11). Pēcāk viesi turpināja cīnīties rezultatīvi, panākdami jau 11 punktu pārsvaru (27:16).

Otrā puslaika sākumā "Turības" spēlētāji spēja deficītu samazināt līdz deviņiem punktiem (39:30), tomēr mājinieku vājā spēle aizsardzībā neļāva rezultātam ilgi šādam saglabāties. Trešās ceturtdaļas izskaņā rīdzinieki panāca jau 17 punktu pārsvaru, bet spēles noslēdzošais posms turpinājās "VEF Rīga" zīmē, ļaujot Rīgas klubam izcīnīt devīto uzvaru turnīrā.

Uzvarētāju rindās 11 punktus iekrāja Rihards Kuksiks, bet Artūrs Strēlnieks un amerikāņu leģionārs Kristians Polks guva pa deviņiem punktiem.

Tikmēr "Turības" labā Matīss Rudmiezis guva 16 punktus, kļūstot par rezultatīvāko spēlētāju mačā, bet pa 12 punktiem sameta Rihards Adiņš un Sandis Bēts.

Savukārt "Jēkabpils" vienība savā laukumā ar 95:68 (23:15, 20:11, 22:24, 30:18) uzvarēja "Latvijas Universitātes" (LU) basketbolistus.

Tādējādi "Jēkabpils" klubs izcīnīja sesto panākumu pēdējās septiņās turnīra cīņās, bet LU cieta savu trešo zaudējumu pēc kārtas.

Mājinieki jau pēc divarpus nospēlētām minūtēm iekrāja septiņu punktu pārsvaru (11:4), bet ceturtdaļas vidū jēkabpilieši atradās vadībā ar desmit punktiem (23:13). Otrā ceturkšņa sākumā LU spēlētāji spēja samazināt deficītu līdz pieciem punktiem, tomēr turpmākajos uzbrukumos lielisku rezultativitāti demonstrēja "Jēkabpils" komanda, kas guva 14 bezatbildes punktus (43:24).

Arī mača otrā daļa aizritēja rezultatīvā cīņā, mājiniekiem atrodoties drošā vadībā. Lai gan trešajā ceturtdaļā LU basketbolisti punktuāli bija pārāki pār Jēkabpils klubu, tomēr pirmajā puslaikā iekrātais deficīts vairāk neļāva cerēt viesiem uz pozitīvu gala rezultātu mačā.

Lielisku spēli "Jēkabpils" rindās demonstrēja amerikānis Trojs Bārnīss, kurš guva 28 punktus, bet LU rindās Mārtiņš Darģis izcēlās ar 15 punktiem.

Čempionāta kopvērtējuma līdere ar 17 uzvarām 18 spēlēs ir "Ventspils" komanda, bet otro vietu ar deviņām uzvarām 11 aizvadītajās spēlēs ieņem "VEF Rīga", kurai ar 21 uzvaru 30 cīņās seko "Jēkabpils". "Jūrmala"/"Fēnikss" kontā ir 21 panākums 31 mačā, bet pa 19 panākumiem 29 spēlēs izcīnījuši "Valmieras" un "Liepāja"/"Triobet" basketbolisti.

Tālāk 14 uzvaras 30 spēlēs ir "Barons kvartāls" komandai, bet astoņnieku ar 11 uzvarām 31 cīņā noslēdz "Latvijas Universitāte". Devītā ar 11 panākumiem 32 cīņās ir "Saldus" komanda, kurai ar deviņām uzvarām 30 spēlēs seko biznesa augstskola "Turība", bet "Jelgavai" tikpat uzvaru ir 31 spēlē.

Tikmēr "LMT Basketbola akadēmija" jeb Latvijas U-18 izlases bāzes komanda cietusi neveiksmi visās 18 līdz šim aizvadītajās spēlēs, kas dod pēdējo, 12.vietu.

"VEF Rīga" LBL turnīrā ar desmit komandām šosezon spēlēs vien vienu apli izbraukumā, bet ar vicečempioni "Ventspili" aizvadīs divas cīņas (kopā - 12 spēles). "Ventspils" ar visām komandām izspēlēs divus apļus (kopā - 22 spēles), Latvijas U-18 izlase ar visām komandām, izņemot "VEF Rīgu", izspēlēs divus apļus (kopā - 21 spēli). Savukārt pārējās deviņas komandas savā starpā spēlēs pa četrām reizēm (kopā - 37 spēles). Komandu vietas turnīra tabulā tiek noteiktas pēc izcīnīto uzvaru procenta.

Tikmēr izslēgšanas turnīrā saglabāsies pēdējo gadu ierastā sistēma, un tajā piedalīsies sešas komandas. Pirmās divas kārtas sērijas notiks līdz trim uzvarām, bet finālā komandas sacentīsies līdz četriem panākumiem.

Kā zināms, aizvadītās sezonas finālsērijā "VEF Rīga" uzvarēja "Ventspils" komandu ar rezultātu 4-1, valsts čempiona titulu izcīnot trešo reizi pēc kārtas.

    Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!