Foto: DELFI

Pagājušās sezonas finālistes "VEF Rīga" un "Valmiera"/ORDO svētdien izcīnīja panākumus "OlyBet" Latvijas Basketbola līgas (LBL) regulārā čempionāta priekšpēdējā spēļu dienā, tomēr kopvērtējumā tas situāciju vairs nemainīja.

Vicečempione "VEF Rīga" ar 84:75 (24:19, 17:11, 20:19, 23:26) viesos apspēlēja "Liepāja"/"Triobet" spēlētājus.

Uzvarētājiem 16 punktus iemeta Mārtiņš Meiers, kamēr ar 13 punktiem 17 minūtēs atzīmējās pieredzējušais Jānis Blūms. Tikmēr liepājniekiem pārliecinoši rezultatīvākais ar 28 punktiem bija Artūrs Ausējs, bet 11 punktus iemeta Artjoms Butjankovs.

Jau iepriekš bija zināms, ka regulārā turnīra sestās vietas īpašnieku "Liepājas"/"Triobet" pretinieki LBL ceturtdaļfinālā būs pagājušās sezonas Latvijas čempioni "Valmiera"/ORDO, kas regulāro čempionātu noslēgs trešajā pozīcijā, bet "VEF Rīga" pusfinālā tiksies ar šī ceturtdaļfināla pāra spēcīgāko vienību.

Paši "Valmiera"/ORDO basketbolisti svētdien ar 88:58 (8:20, 21:16, 31:8, 28:14) viesos sagrāva "Barons kvartāls" vienību, kaut pēc pirmās ceturtdaļas bija iedzinējos ar vairāk nekā desmit punktiem.

Uzvarētājiem ar 25 punktiem un 15 bumbām zem groziem palīdzēja Dors Fišers, bet 13 punktus sameta cits amerikānis Damjērs Pitss, kuram bija arī astoņas rezultatīvas piespēles. Kamēr mājiniekiem ar 15 punktiem un 13 bumbām zem groziem palīdzēja Dāvis Rozītis.

Arī šai cīņai vairs nebija būtiskas nozīmes, jo jau zināms, ka "Barons kvartāls" ceturtdaļfināla sērijā tiksies pret ceturtajā vietā esošo "Jēkabpili". Zīmīgi, ka iepriekšējos divos mačos šīs abas komandas pārspēja "Ventspils" basketbolistus, kuriem pusfinālā būs jāspēlē tieši ar šī ceturtdaļfināla pāra spēcīgāko vienību.

LBL regulārais čempionāts noslēgsies pirmdien, kad "Latvijas Universitāte" uzņems "Jūrmala"/"Fēnikss" basketbolistus. Savukārt izslēgšanas sacensības ar ceturtdaļfināla fāzi sāksies 20.aprīlī, komandām cīnoties sērijās līdz trim uzvarām.

Neskatoties uz zaudējumiem pēdējos divos mačos, regulārajā sezonā ar 28 uzvarām 32 mačos triumfēja "Ventspils" komanda, kurai ar 14 uzvarām 18 spēlēs sekoja "VEF Rīga".

Tikmēr trešo vietu ar 21 uzvaru 32 mačos guva "Valmiera"/ORDO, kurai ar 18 uzvarām sekoja "Jēkabpils", bet "Barons kvartāls" vienība 32 mačos tika pie 17 panākumiem. Savukārt sešinieku ar 15 panākumiem noslēdza Liepāja"/"Triobet".

Tikmēr "Ogre"/"Kumho Tyre" komanda sezonu noslēgusi ar 13 uzvaras 32 spēlēs, pie 12 uzvarām 31 mačā tikusi "Jūrmala"/"Fēnikss". Savukārt turnīra tabulu lejasgalā "Valka"/"Valga" šosezon guva trīs panākumus 18 spēlēs, bet "Latvijas Universitāte" izcīnījusi piecas uzvaras 31 mačā.

"VEF Rīga", kas spēlē arī VTB Vienotajā līgā, un "Valka"/"Valga", kas piedalās arī Igaunijas čempionātā, LBL pamatturnīrā izspēlēja divus apļus, aizvadot pa 18 spēlēm katra, bet astoņas citas komandas savā starpā spēlē četrus apļus, katrai no šīm komandām aizvadot pa 32 spēlēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!