Foto: LETA

Latvijas čempionvienība basketbolā "VEF Rīga" sastāvam uz pārbaudes laiku piesaistījusi amerikāņu centra spēlētāju Deriku Niksu.

Pašlaik 22 gadus vecais divus metrus un piecus centimetrus garais Nikss komandai pievienosies uz divu nedēļu pārbaudes laiku. Ceļā uz Rīgu sportists devies šodien.

Kā pavēstīja "VEF Rīga" direktore Laila Spaliņa, trešdien vēl nebija saņemts paša basketbolista un viņa aģenta pārbaudes līguma apstiprinājums. Par izvēli doties uz Rīgu klubs uzzinājis no aģenta sociālā tīkla tvitera konta. Tomēr "VEF Rīga" gaida Niksu ierodamies ceturtdienas pēcpusdienā.

Pērn Nikss aizvadīja savu pēdējo sezonu Nacionālās koledžu sporta asociācijas (NCAA) līmenī, kur vidēji ik mačā guva 9,9 punktus un izcīnīja 6,6 atlēkušās bumbas. Lai arī pēc sezonas viņš trenējās kopā ar vairākām Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandām, basketbolists jauno spēlētāju draftā netika izvēlēts.

Jūlijā tika ziņots, ka Nikss izlēmis pārcelties uz Eiropu un noslēdzis trīs gadu līgumu ar Slovēnijas komandu Novo Mesto "Krka". Tomēr septembra beigās līgums tika lauzts. Vēl īsi pirms komandas pamešanas viņš divās "Krka" vienības pārbaudes spēlēs izcēlās ar attiecīgi 21 un 20 punktiem.

Tiek ziņots, ka amerikānis Novo Mesto komandā neiedzīvojās komandas reglamenta pārkāpumu dēļ. Tāpat sportists 2012.gada maijā tika sodīts par automašīnas vadīšanu marihuānas ietekmē. Viņam tika piespriests 24 stundu sabiedriskais darbs, naudas sods un obligāta narkotiku lietotāju konsultāciju grupu apmeklēšana.

"Vienas durvis aizvērās, bet citas atvērās. Paldies Dievam," savā "Twitter" profilā pēc sadarbības izsludināšanas ar "VEF Rīga" rakstīja Nikss.

Nikss pēc nenokļūšanas NBA šovasar izteicies, ka, vēlākais, divu gadu laikā noteikti tiks līdz pasaules spēcīgākajai līgai.

Kā ziņots, trešdien "VEF Rīga" papildināja sastāvu ar bosniešu spēka uzbrucēju Kenanu Bajramoviču. Pašlaik 32 gadus vecais un 2,06 metrus garais spēlētājs Rīgā ieradīsies ceturtdienas pēcpusdienā.

Kā zināms, "VEF Rīga" komandai pašlaik ir problēmas garajā galā, kas izpaudies pirmajās divās sezonas oficiālajās spēlēs, - savainots ir Kaspars Bērziņš, kurš turklāt vēlas pārtraukt līgumu, bet vēl pirms pirmās spēles vienību pameta nigērietis Gani Lavals. Tāpēc Latvijas čempioniem garajā galā bija palikuši vien jaunie Anžejs Pasečņiks un Viktors Iļjins.

Sezonas pirmajā mačā pirms nedēļas rīdzinieki ULEB Eirolīgas kvalifikācijā ar 71:80 piekāpās Lietuvas vienībai Viļņas "Lietuvos rytas", bet šo otrdien jaunās VTB bankas rīkotās Vienotās basketbola līgas (VBL) sezonas pirmajā spēlē "VEF Rīga" ar rezultātu 83:89 savā laukumā piekāpās Baltkrievijas klubam Minskas "Cmoki".

Nākamo spēli Vienotajā līgā "VEF Rīga" aizvadīs svētdien, kad izbraukumā tiksies ar līgas čempioniem Maskavas CSKA no Krievijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!