Foto: F64

Latvijas čempionvienībai basketbolā "VEF Rīga" uz pārbaudes laiku pievienojies 22 gadus vecais Valmieras basketbola audzēknis Viktors Iļjins.

Centra spēlētājs pirmo treniņu aizvadījis pirmdienas vakarā, pastāstīja "VEF Rīga" komandas direktore Laila Spaliņa. Pārbaudes laika ilgums Iļjinam noteikts līdz 3.septembrim.

Pagājušajā sezonā 2,12 metrus garais un 120 kilogramus smagais Iļjins "Valmieras" komandas sastāvā Latvijas Basketbola līgas (LBL) turnīrā vidēji mačā guva 7,7 punktus un izcīnīja 5,5 atlēkušās bumbas.

Kā ziņots, "VEF Rīga" komandā nākamsezon nespēlēs vairāki iepriekšējās sezonas līderi. No komandas aizgājuši amerikāņi Ērls Roulends un Viljams Denjelss, kā arī lietuvieši Antans Kavaļausks un Donāts Zavacks. Tāpat karjeru Spānijā turpinās Dairis Bertāns, bet vēlmi pamest komandu izteicis Kaspars Bērziņš.

Savukārt "VEF Rīga" komandu papildinājuši leģionāri Denjels Brauns, Entveins Robinsons un Gani Lavals. Tāpat rīdzinieki uz trim gadiem pagarinājuši līgumu ar vienu no Latvijas U-20 izlases līderiem Jāni Bērziņu, bet no "Ventspils" komandas papildinājuši sastāvu ar Artūru Bērziņu.

Aizvadītās sezonas "Aldara" Latvijas Basketbola līgas (LBL) finālsērijā "VEF Rīga" uzvarēja "Ventspils" komandu ar rezultātu 4-1, valsts čempionu titulu izcīnot trešo reizi pēc kārtas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!