Foto: DELFI
Latvijas basketbola čempionvienības "VEF Rīga" mērķis nākamajā sezonā būs titula nosargāšana, kā arī veiksmīgs starts VTB Vienotajā līgā un iekļūšana Baltijas Basketbola līgas finālturnīrā, otrdien apliecināja kluba vadība.

Lai gan pagājušajā sezonā dalību Latvijas Basketbola līgā (LBL) "vefiņš" neuzskatīja par svarīgāko savās prioritātēs un to neslēpa, pat paziņojot, ka varētu atteikties no dalības LBL, tagad "VEF Rīga" vadība tomēr Latvijas čempiona titulu uzskata par svarīgu.

Kā norādīja "VEF Rīga" prezidents Māris Martinsons, nav svarīgi, kādā secībā sarindo nosauktos uzdevumus, jo tie visi ir vienlīdz svarīgi – Latvijas čempionu titula nosargāšana un iekļūšana VTB Vienotās līgas labāko sešiniekā. Savukārt "VEF Rīga" padomes priekšsēdētājs Edgars Jaunups piebilda, ka vēl viens uzdevums ir iekļūšana BBL finālturnīrā un "zobu parādīšana" Lietuvas abiem grandiem "Žalgiris" un "Lietuvos Rytas".


Gan Martinsons, gan Jaunups nevēlējās runāt par kaut kādiem mērķiem Eirokausos, jo pirmā un atbildīgākā spēle ir jau šo ceturtdien – Eirolīgas kvalifikācijā pret Berlīnes "Alba". Jaunups norādīja, ka pēc Eirolīgas kvalifikācijas turnīra "varēs arī runāt par kaut kādiem mērķiem Eirokausos, bet šobrīd ir jānospēlē kvalifikācijā".

Runājot par kluba komplektāciju, Jaunups un "VEF Rīga" galvenais treneris Ramūns Butauts atzina, ka ir paveikts labs selekcijas darbs un komanda ir pietiekami labi nokomplektēta. Butauts norādīja, ka sastāvs ir nopietni plānots un pārdomāts, izvēloties pieredzējušus spēlētājus, komandas stilam un finansiālām iespējām atbilstošus basketbolistus.

Butauts neslēpa, ka NBA lokauta laikā bijuši daudzi piedāvājumi no pasaules spēcīgākās līgas spēlētāju aģentiem. "Tomēr "VEF Rīga" ir solīds, nopietns klubs, kurš domā par visu sezonu, ilglaicīgi. Kur mums ir garantija, ka šis spēlētājs paliks, ja beigsies lokauts? Mēs te nespēlējām ruleti, tāpēc neizmantojām lokautu. Jā, citi klubi to izmanto, bet, man liekas, ka tā vairāk ir publicitāte nevis sportiskais princips."

Savukārt Jaunups atklāja, ka komanda bijusi tuvu līgumam ar kādu NBA spēlētāju, kuram gan nav bijis aktīvs līgums ar kādu klubu. Tomēr aģents vēlējies pārāk lielu summu un darījums nav noticis. Tāpat "vefiņš" vēlējies saglabāt savās rindās centru Artjomu Parahovski, tomēr arī viņa aģents pieprasījis, pēc Jaunupa teiktā, "nesamērīgi augstu cenu".

Jaunups neslēpa, ka komandas budžets ir 2,5 miljoni eiro, un tajā ietilpstot gan spēlētāju algas, gan visi administratīvie izdevumi, lidmašīnu biļetes, utt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!