Foto: LETA

Latvijas čempionvienība "VEF Rīga" VTB bankas rīkotās Vienotās basketbola līgas (VBL) regulārā čempionāta spēlē savā laukumā svētdien ar rezultātu 71:90 (20:15, 7:24, 19:30, 25:21) zaudēja Krievijas komandai Maskavas apgabala "Himki", ko vada rīdzinieku bijušais galvenais treneris Rims Kurtinaitis.

Četrās turnīra spēlēs rīdzinieki tādējādi izcīnījuši tikai vienu uzvaru.

"VEF Rīga" komandas labā 14 punktus guva amerikānis Denjels Brauns, par punktu mazāk iekrāja lietuvietis Toms Delininkaitis, bet Jānim Bērziņam desmit punkti. Tikmēr "Himki" rindās ar 19 punktiem izcēlās horvātu centrs Krešimirs Lončars.

Pēc nospēlētām divām minūtēm "VEF Rīga" nonāca iedzinējos ar 2:6, bet turpinājumā vēl vairākas reizes spēja likvidēt nelielos pretinieku izrāvienus. Tā pēc nospēlētām sešām ar pusi minūtēm rezultāts bija neizšķirts 12:12, bet drīz pēc tam "VEF Rīga" pirmo reizi mačā izvirzījās vadībā. Pirmās ceturtdaļas gaitā mājinieku pārsvars sasniedza piecus punktus, kas tika saglabāts līdz ceturtdaļas beigām.

Otro ceturtdaļu viesi sāka ar septiņiem pēc kārtas gūtiem punktiem, tomēr "VEF Rīga" rezultātu izlīdzināja un uz brīdi atgriezās vadībā. Tomēr iniciatīva bija pārgājusi "Himki" komandas pusē, kas trīs minūtes pirms puslaika beigām izvirzījās vadībā ar 30:24. Mājinieku neveiksmju sēriju ar precīzu tālmetiens pārtrauca Delininkaitis, taču turpinājumā "Himki" komanda guva septiņus punktus pēc kārtas un pirmo reizi mačā panāca desmit punktu pārsvaru. "VEF Rīga" basketbolistiem piederēja tiesības uz pēdējo uzbrukumu, tomēr pēc neprecīzā metiena viesi paguva noorganizēt savu atbildi, gūstot vēl divus punktus.

Trešās ceturtdaļas ievadā "VEF Rīga" spēja pietuvoties līdz astoņu punktu atstatumam, tomēr neveiksmīgās darbības aizsardzībā liedza pamatoti cerēt uz atspēlēšanos. "Himki" komanda ātri pārņēma iniciatīvu un atkal pakāpeniski sāka pārsvaru palielināt, ceturtdaļas beigu pusē pietuvojoties 20 punktu atzīmei un galu galā to sasniedzot. Noslēdzošās desmit minūtes mājinieki sagaidīja ar 23 punktu deficītu - 46:69.

Noslēdzošo ceturtdaļu "VEF Rīga" sāka ar iespaidīgu 10:2 izrāvienu, tomēr viesi ātri atguvās un līdz ceturtdaļas vidum atjaunoja 19 punktu pārsvaru. Atlikušajā laikā cīņa par uzvaru vairs nenoritēja, mājiniekiem laukumā sūtot arī vairākus rezervistus.

Pēc zaudējumiem sezonas pirmajos trijos oficiālajos mačos, turpinājumā "VEF Rīga" komanda izcīnīja trīs uzvaras pēc kārtas, bet otrdien atkal cieta neveiksmi, Eiropas kausa mačā ar 73:94 piekāpjoties Izraēlas čempionvienībai Haifas "Maccabi".

VTB Vienotajā līgā "VEF Rīga" ar vienu uzvaru četros mačos ieņem septīto vietu B apakšgrupā, bet "Himki" ar četriem panākumiem četros mačos ir otrie, atpaliekot vien no Krievijas čempionvienības Maskavas CSKA.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!