Foto: F64
Latvijas klubs "VEF Rīga" svētdien VTB Vienotās basketbola līgas (VBL) regulārā čempionāta pēdējā spēlē izbraukumā ar rezultātu 98:95 ((22:22, 17:19, 27:19, 32:35) pārspēja Krasnodaras  "Lokomotiv-Kubaņ" vienību.

Uzvarētājiem ar 20 punktiem un 13 atlēkušajām bumbām izcēlās Kaspars Bērziņš, 18 punkti Kristapa Janičenoka kontā, pa 14 punktiem guva Viljams Danielss un Antans Kavaļausks, bet Ērls Roulends iekrāja 12 punktus un 10 atlēkušās bumbas. Savukārt "Lokomotiv-Kubaņ" rindās rezultatīvākais ar 20 punktiem bija Džeimss Berons.

Vēl nav zināmi "VEF Rīgas" pretinieki VTB līgas izslēgšanas spēlēs. Rīdziniekiem izslēgšanas spēlēs būs jāspēkojas vai nu ar "Astana", vai "Doņeck" vai arī ar Viļņas "Lietuvos Rytas". Pretinieki kļūs zināmi pēc pēdējās kārtas spēlēm.

Spēles sākumā ar pieciem punktiem pēc kārtas izcēlās "VEF Rīga" spēlētājs Kaspars Bērziņš, bet mājinieki atbildēja ar četriem punktiem. Tad Kristaps Janičenoks realizēja tālmetienu, tomēr rīdziniekiem atrauties no pretiniekiem neizdevās, un laukumā bija līdzīga cīņa (8:8). Pēc pāris minūtēm vadībā izvirzījās "Lokomotiv-Kubaņ" vienība, kad Džeims Barons bija precīzs no tālās distances, tomēr rīdzinieki ātri rezultātu izlīdzināja un mirkli iekrāja piecu punktu pārsvaru (22:17). Pirmās ceturtdaļas izskaņā Krasnodaras spēlētāji rezultātu izlīdzināja - 22:22.

Otrās ceturtdaļas pirmajās minūtēs vienības turpināja līdzīgu spēkošanos, un pēc četrām nospēlētām minūtēm rezultāts bija 27:27. Janičenoks ar tālmetienu atkal izvirzīja vadībā "VEF Rīga" komandu, bet pēc diviem Bērziņa soda metieniem rezultāts kļuva 32:27. Tad rīdziniekiem punktus guva arī Viljams Danielss un Ērls Roulends, taču "Lokomotiv-Kubaņ" komanda spītīgi turējās pāris punktu attālumā, un pirmo puslaiku noslēdza divu punktu vadībā (41:39).

Otrā puslaika pirmajās divās minūtēs Rīgas klubs iekrāja piecu punktu pārsvaru (46:41), savukārt "Lokomotiv-Kubaņ" minūtes laikā atkal rezultātu izlīdzināja. Nākamajās minūtēs komandas pamīšus bija vadībā. Gatis Jahovičs un Donāts Zavacks pēc precīziem metieniem atjaunoju piecu punktu pārvaru "VEF Rīgai", un to izdevās nosargāt līdz ceturtdaļas beigām (66:60).

Pēdējo desmit minūšu sākumā rīdzinieki turējās pāris punktu vadībā, bet tad Barons iemeta trīs soda metienus un panāca 70:70. Nākamajos uzbrukumos Janičenoks un Antans Kavaļausks guva četrus punktus Rīgas vienībai, tomēr uzbrukumā teicami spēlēja arī mājinieki (80:80). Komandas turpinājumā guva pa četriem punktiem, bet Dairis Bertāns pusotru minūti pirms spēles beigām ar tālmetienu kārtējo reizi izvirzīja vadībā "VEF Rīga". Krasnodaras komandas spēlētājs Barons arī iemeta tālmetienu, uz ko Bertāns atbildēja ar diviem punktiem. Barons savai komandai atguva vadību, iemetot vēl vienu trīspunktu metienu, kamēr Janičenoks pēc minūtes pārtraukuma guva divus punktus. Teicami izšķirošajā momentā nospēlēja Roulends, kurš iemeta soda metienus, pēc tam pārtvēra bumbu un trieca to grozā no augšas.

"VEF Rīga" komanda ar 11 uzvarām 18 spēlēs ieņem ceturto vietu B grupā, kas izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā dod sava laukuma priekšrocības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!