Foto: LETA

Kļuvis zināms Sporta arbitrāžas tiesas (CAS) lēmums latviešu spēlētāja Kaspara Bērziņa un basketbola kluba "VEF Rīga" lietā, un basketbolists esot saņēmis sev labvēlīgu spriedumu, otrdien vēsta "Latvijas Radio".

Jau vēstīts, ka februāra beigās Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Arbitrāžas tiesa pēc konflikta izskatīšanas starp "VEF Rīga" un basketbolistu lēma par labu spēlētājam, liekot klubam Bērziņam un viņa aģentiem samaksāt kopsummā 440 000 eiro. Klubam jānomaksā spēlētāja alga 380 000 eiro apmērā, kā arī jānodrošina viņa pārstāvētās aģentūras atalgojums 44 500 eiro apmērā. Rīgas klubs vērsās CAS, apstrīdot FIBA Arbitrāžas tiesas lēmumu. 

"VEF Rīga" direktore Laila Spaliņa apstiprināja, ka esot saņemts lietas spriedums, tomēr uzsvēra, ka klubs un Bērziņa pārstāvji turpina risināt sarunas. Viņa atklāja, ka summa, kas būtu jāsamaksā basketbolistam, ir samazināta, taču no sīkākiem komentāriem atturējās. "CAS ir daļēji atcēlis spriedumu un atzinis, ka pēc būtības VEF ir taisnība," vēlāk sociālajos tīklos komentēja Spaliņa.

"Latvijas Radio" ziņoja, ka "VEF Rīgai" Bērziņam ir jāsamaksā gandrīz pusmiljons eiro. "Šobrīd es gaidu, kā VEF rīkosies," intervijā portālam "sportacentrs.com" atzina Bērziņš, piebilsot, ka spēkā atstāts iepriekš paziņotais spriedums.

Bērziņš FIBA Arbitrāžas tiesā ilgstoši centās lauzt līgumu ar "VEF Rīga" un aizvadītajā sezonā Rīgas klubu tā arī nepārstāvēja. Bērziņš 2012.gada augustā pagarināja līgumu ar "VEF Rīga" uz trim gadiem. Viņš "VEF Rīga" komandai pievienojās 2010.gada jūlijā.

Šobrīd Bērziņš pārstāv Samāras "Krasnije kriļja", ar kuru pirmdien ar rezultātu 70:67 uzvarēja "VEF Rīga" basketbolistus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!