Foto: F64

Latvijas čempione basketbolā "VEF Rīga" VTB Vienotās basketbola līgas otrajā izslēgšanas turnīra mačā Maskavā ar rezultātu 80:100 (27:23, 13:23, 23:26, 17:28) piedzīvoja sakāvi pret Maskavas CSKA vienību.

Līdz ar to rezultāts sērijā līdz trīs uzvarām šobrīd ir 2-0 Maskavas komandas labā. Nākamā spēle "VEF Rīga" komandai tādējādi var izrādīties pēdējā šīs sezonas VTB līgas turnīrā.

"VEF Rīga" pirmajā ceturtdaļā demonstrēja atzīstamu sniegumu, uzvarot to ar rezultātu 27:23. Otrās ceturtdaļas ievadā Rīgas klubs pārsvaru zaudēja, turklāt "VEF Rīga" saskārās ar punktu gūšanas problēmām, vairāk kā piecās minūtēs gūstot vien trīs punktus.

Otrās ceturtdaļas turpinājumā "VEF Rīga" rezultāta starpību samazināja līdz diviem punktiem, taču pēc vairākiem veiksmīgiem CSKA uzbrukumiem Rīgas klubs nonāca iedzinējos ar lielāku punktu starpību un pirmo puslaiku zaudēja.

Trešajā ceturtdaļā rīdzinieki rādīja jau krietni labāku sniegumu, tomēr vienalga nespēja samazināt rezultāta starpību, jo CSKA spēlēja vēl rezultatīvāk. Pēdējā ceturtdaļā Rīgas klubs tā arī nespēja atgūties un rezultātā piedzīvoja pārliecinošu otru neveiksmi pēc kārtas.

Latvijas komandā ar 23 punktiem izcēlies kapteinis Mareks Mejeris, bet vēl 14 punktus pievienojis Kens Brauns.

Savukārt CSKA komandas rindās vislabāk ar punktu gūšanu veicās francūzim Nando de Kolo, kurš ar 20 punktiem bija savas komandas rezultatīvākais spēlētājs, bet pa 14 punktiem guva Korijs Higinss un Viljamss Klaiberns. Tāpat astoņas rezultatīvas piespēles uzvarētāju vienības rindās atdeva Serhio Rodrigess.

Jau vēstīts ka, sērijas pirmajā spēlē rīdzinieki Liepājā cieta sakāvi ar rezultātu 83:112, sērijā līdz trim uzvarām nonākot iedzinējos ar 0-1. Šī cīņa notika Liepājā, jo "Arēna Rīga" šajā laikā nebija pieejama.

Arī sērijas trešā spēle notiks Maskavā, komandām spēkojoties otrdien.

Šobrīd rīdziniekiem paralēli ris arī "OlyBet" Latvijas Basketbola līgas (LBL) finālsērija pret "Ventspili", kur rezultāts līdz četrām uzvarām ir neizšķirts 1-1. Pagaidām nākamais fināla mačs tiek plānots 31.maijā, bet, ja rīdzinieki uzvarēs kaut vienā cīņā pret CSKA, kalendārs tiks pārskatīts.

Sērijā pret CSKA ceturtās un piektās spēles "VEF Rīga" komandai nepieciešamības gadījumā būs jāaizvada 1. un 3.jūnijā.

"VEF Rīga" basketbolisti Vienotās līgas regulāro čempionātu ar astoņām uzvarām 24 spēlēs noslēdza astotajā vietā, kas kā pēdējai ļāva iekļūt izslēgšanas turnīrā, turklāt tas tika paveikts pēdējā spēļu kārtā, neveiksmi piedzīvojot tiešajiem konkurentiem Minskas "Cmoki". Savukārt CSKA ar 22 uzvarām bija regulārā turnīra spēcīgākā vienība.

"VEF Rīga" ir vienīgais no izslēgšanas turnīrā iekļuvušajiem klubiem, kas nebāzējas Krievijā. Vienotās līgas "play-off" sacensībām tas kvalificējies trešo reizi vēsturē. Savā pirmajā izslēgšanas turnīrā 2013.gadā rīdzinieki vispirms uzveica Astanas "Tigers" basketbolistus, bet ceturtdaļfinālā ar 0-3 piekāpās Maskavas apgabala "Himki", savukārt pērn ceturtdaļfinālā ar 0-3 nācās zaudēt Sanktpēterburgas "Zeņit".

Tikmēr CSKA pagājušajā nedēļā vēl piedalījās ULEB Eirolīgas finālčetrinieka sacensībās, kur gan piedzīvoja zaudējumus abās spēlēs un bija spiesta samierināties ar ceturto vietu, cīņā par bronzu piekāpjoties Lietuvas flagmanim Kauņas "Žalgiris".

Citās ceturtdaļfināla sērijās Maskavas apgabala "Himki" ar 2-0 ir vadībā pret Krasnodaras "Lokomotiv-Kubaņ" vienību, Sanktpēterburgas "Zeņit" ar 1-0 uzveic Saratovas "Avtodor", kamēr "Ņižņij Novgorod" un Kazaņas "Unics" cīnās neizšķirti 1-1.

Šajā Vienotās līgas sezonā regulārajā turnīrā startēja tās pašas 13 komandas, kas iepriekšējā sezonā, aizvadot divu apļu turnīru, bet pēc tam astoņām labākajām kvalificējoties "play-off" cīņām. Turnīrā startēja kopumā deviņas Krievijas komandas, kā arī pa vienai vienībai no Latvijas, Igaunijas, Baltkrievijas un Kazahstānas.

Šosezon pamainīta "play-off" izspēles kārtība un Vienotās līgas čempions tiks noskaidrots finālčetrinieka turnīrā, kas no 8. līdz 10.jūnijam notiks "VTB Ledus pilī", Maskavā.

Iepriekšējā sezonā par čempioniem tika kronēti Maskavas CSKA basketbolisti, kuri finālsērijā ar 3-0 pārspēja Maskavas apgabala "Himki" vienību.

Septiņās no astoņām iepriekšējām Vienotās līgas sezonām par čempioni kronēta CSKA, bet 2011.gadā uzvarēja "Himki".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!