Foto: LETA

Pēc Volgogradas "Krasnij oktjabrj" uzvaras pēdējā Vienotās basketbola līgas (VBL) regulārā čempionāta spēlē pār Ukrainas "Azovmaš" Latvijas čempionvienība "VEF Rīga" svētdien zaudēja cerības sasniegt VBL izslēgšanas turnīru.

Savā pēdējā mačā "Krasnij oktjabrj", kurā par galvenā trenera palīgu strādā latviešu speciālists Ēriks Visockis, ar rezultātu 84:72 (23:16, 29:18, 24:23, 8:15) pieveica Ukrainas komandu Mariupoles "Azovmaš".

Uzvarētājiem pa 21 punktam guva Vons Veifers un Villijs Dīns, kurš arī izpildīja 12 rezultatīvas piespēles, bet 14 punktus pievienoja savulaik "Ventspils" komandā spēlējušais Bernards Kings. Savukārt "Azovmaš" rindās pa 17 punktiem sameta Igors Zaicevs un Kirils Natjažko.

Šim mačam bija plānots risināties Mariupolē, tomēr Ukrainas iekšpolitiskās situācijas dēļ tas tika pārcelts uz Volgogradu.

Līdz ar to B apakšgrupas kopvērtējumā "Krasnij oktjabr" ar astoņiem panākumiem 18 spēlēs garantēja vismaz sesto vietu. Jau par divu uzvaru tiesu no Volgogradas kluba atpaliek "VEF Rīga", kas savā pēdējā mačā pirmdien uzņems Kazahstānas klubs "Astana" ar latvieti Jāni Blūmu ierindā.

Kā zināms, "VEF Rīga" basketbolisti zaudējuši iepriekšējās piecās VTB Vienotās līgas spēlēs.

Ir zināmas visas izslēgšanas turnīra dalībnieces. No A apakšgrupas jau ceturtdaļfinālā iekļuvušas Kazaņas "Unics" un Viļņas "Lietuvos rytas" komandas, kurām seko Krasnodaras "Lokomotiv-Kubaņ", "Ņižņij Novgorod", Krasnojarskas "Jeņisej" un Latvijas speciālista Gundara Vētras trenētā Sanktpēterburgas "Spartak", bet B grupā pirmās divas vietas ieņems Maskavas apgabala "Himki" un Maskavas CSKA, bet astotdaļfinālā sacentīsies Ļubercu "Triumf", "Astana", Samāras "Krasnije kriļja" un "Krasnij oktjabr".

Zīmīgi, ka A grupā izslēgšanas spēlēm būtu kvalificējusies Ukrainas komanda "Doņeck", tomēr valstī valdošās situācijas dēļ tā izstājās no turnīra.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!