Foto: F64

Latvijas klubs "VEF Rīga" ULEB Eiropas kausa izcīņas turnīra apakšgrupas spēlē ar rezultātu 84:91 (11:20, 23:28, 15:15, 25:28) piekāpās Krievijas komandai Ļubercu "Triumf".

Latvijas komandā rezultatīvākais ar 23 punktiem bija Dairis Bertāns, bet 14 punktus pievienoja Ērls Roulends. Vēl pa desmit punktiem sameta Kaspars Bērziņš un Antans Kavaļausks. Tikmēr uzvarētājiem 32 punktus guva Taiveins Makkī.

Spēle iesākās ar Kristapa Janičenoka tālmetienu, taču turpinājumā spēles iniciatīvu pārņēma "Triumf" basketbolisti, veicot 10:2 izrāvienu. Vils Daniels ar diviem soda metieniem apturēja pretinieku izrāvienu, bet tad atkal desmit punktus pēc kārtas guva Krievijas komanda. Ceturtdaļa noslēdzās ar Jahoviča un Kaspara Bērziņa četriem punktiem un pēc spēlētām desmit minūtēm rezultāts bija 11:20.


Otrajā ceturtdaļā viesi turpināja spēlēt veiksmīgāk un nedaudz palielināja pārsvaru. Rīdzinieki centās lauzt spēles gaitu, bet tas nekādi neizdevās, jo pretinieki vienmēr atbildēja ar rezultatīviem metieniem. Pateicoties Daira Bertāna aktivitātei, "VEF Rīga" komandai izdevās pietuvoties līdz deviņu punktu deficītam, bet puslaika noslēgumā "Triumf" izmantoja mājinieku kļūdas atkal atraujoties. 0,7 sekundes pirms ceturtdaļas beigām Sergejs Karasjovs līdz ar beigu sirēnu realizēja sarežģītu tālmetienu, panākot rezultātu 48:34.

Otrā puslaika sākuma spēles gaita būtiski nemainījās, bet tad Bertāns ar trīspunktnieku un bumbas triecienu grozā no augšas deva emocionālu pacēlumu rīdziniekiem. Turpinājumā Bertāna un Janičenoka sekmes uzbrukumā panāca rezultātu 51:61, un tad beidzot atraisījās Donāts Zavacks, kurš vispirms realizēja tālmetienu, bet tad guva divus punktus ar sodu. "VEF Rīga" pēdējās ceturtdaļas minūtēs veica izrāvienu 13:3. Pirms pēdējām desmit minūtēm rezultāts bija 59:63

Pēdējā ceturtdaļa iesākās ar Bertāna 2+1 gājienu, bet tad Ērls Roulends pirmo reizi kopš spēles sākuma vadībā izvirzīja rīdziniekus. Tomēr "VEF Rīga" izrāviens tika apturēts un turpinājumā ritēja līdzīga spēkošanās. Taiveins Makkī svarīgā brīdī spēja gūt punktus, atkal panākot "Triumf" komandai piecu punktu pārsvaru, bet pēc Karasjova soda metieniem rezultāts jau bija 71:77. Viesi turējās drošā attālumā, bet visi mājinieku centieni atspēlēties tika apturēti. Gala rezultāts 91:84 "Triumf" labā.

Eiropas kausa pirmajā mačā "VEF Rīga" ar rezultātu izbraukumā 82:72 pieveica Kvakenbrikas "Artland Dragons" vienību no Vācijas, bet otrajā mačā pirms nedēļas ar 80:89 savā laukumā rīdzinieki piekāpās franču Lemānas "Sarthe Basket".

Atgādinām, ka "VEF Rīga" VTB Vienotās līgas mačā savā laukumā ar 101:78 pārspēja "Triumf" komandu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!