Foto: F64

Latvijas basketbola klubs "VEF Rīga" otrdien ULEB Eiropas kausa izcīņas spēlē ar rezultātu 63:84 piekāpās Turcijas klubam Bandirmas "Banvit", kuru pārstāv bijušais rīdzinieku leģionārs Ērls Roulends.

Punktu guvēji "VEF Rīga" komandā: Kenans Bajramovičs 12, Dereks Nikss 11, Dereks Brauns 8, Jānis Bērziņš, Anžejs Pasečņiks, Gatis Jahovičs pa 7, Artūrs Strēlnieks 5, Kristaps Janičenoks 3, Viktors Iļjins, Artūrs Bērziņš pa 2, Antuans Robinsons, Kristaps Pļavnieks punktus neguva.

Savukārt "Banvit" rindās pa 15 punktiem guva Čaks Deiviss un Samijs Medžja, bet Roulends izcēlās ar 14 punktiem, septiņām atlēkušajām bumbām, četrām rezultatīvām piespēlēm, četrām pārtvertām bumbām un četriem izprovocētiem noteikumu pārkāpumiem, kļūstot par cīņas vērtīgāko spēlētāju.

Līdz ar to Latvijas klubs cieta piekto neveiksmi pēc kārtas visos turnīros, bet Eiropas kausa pirmo posmu noslēdza ar diviem panākumiem piecās spēlēs.

Cīņu "VEF Rīga" iesāka ļoti neveiksmīgi, septītajā minūtē nokļūstot iedzinējos ar 4:18. Uzreiz pēc tam tālmetienu realizēja Artūrs Strēlnieks un līdz pirmās ceturtdaļas izskaņai viesi pietuvojās līdz 14:22. Otrajā ceturtdaļā neviena no komandām ievērojamus izrāvienus neveica un pirms puslaika "VEF Rīga" atradās iedzinējos ar 25:39.

Trešās ceturtdaļas vidū "Banvit" guva deviņus punktus pēc kārtas, panākot jau 52:34 savā labā. Pēc trešās desmitminūtes "VEF Rīga" zaudēja ar 42:65, ko vairs pēdējā ceturtdaļā neizdevās atspēlēt, kaut pārsvars nedaudz tika samazināts.

Šonedēļ izskanējusi informācija, ka drīzumā Rīgas klubs lauzīs līgumu ar lietuvieti Tomu Delininkaiti, kurš šim mačam nebija pieteikts.

Pēc zaudējumiem sezonas pirmajos trijos oficiālajos mačos turpinājumā "VEF Rīga" komanda izcīnīja trīs uzvaras pēc kārtas, bet nākamajos piecos mačos atkal cietusi neveiksmes.

Eiropas kausa pirmajā kārtā rīdzinieki ar 80:71 savā laukumā pieveica Maķedonijas spēcīgāko klubu Skopjes "Aerodrom", turpinājumā ar 67:62 viesos uzvarēja arī Igaunijas spēcīgāko komandu Tallinas "Kalev"/"Cramo" ar latvieti Armandu Šķēli ierindā, vēlāk ar 73:94 Rīgā zaudēja Haifas "Maccabi" komandai, kas pērn negaidīti triumfēja Izraēlas čempionātā, bet pagājušajā nedēļā savā laukumā ar 68:86 pārliecinoši zaudēja Krievijas komandai Kazaņas "Unics".

Savukārt "Banvit" komanda pirmās kārtas cīņā savā laukumā ar 86:60 uzvarēja "Kalev"/"Cramo", vēlāk ar 71:72 viesos piekāpās "Unics" basketbolistiem, trešajā cīņā savu skatītāju priekšā ar 85:61 pārspēja "Aerodrom", bet pagājušajā nedēļā ar 69:72 izbraukumā zaudēja "Maccabi" vienībai.

G apakšgrupas kopvērtējumā pēc pirmā apļa pirmā ar piecām uzvarām piecās spēlēs ir "Unics" komanda, kurai ar četriem panākumiem seko "Maccabi" vienība. Trešajā vietā ar trim uzvarām ir "Banvit" komanda, kurai ar divām uzvarām seko "VEF Rīga" komanda. Viens panākums ir "Aerodrom" basketbolistiem, bet "Kalev"/"Cramo" joprojām cīnās bez panākumiem.

Pārējās šīs grupas piektās kārtas cīņās "Unics" trešdien ar 85:61 (29:13, 19:12, 21:23, 16:13) pārspēja "Aerodrom", bet "Maccabi" ar 65:60 (15:23, 13:22, 16:6, 21:9) pieveica "Kalev"/"Cramo", kas nespēja noturēt diezgan lielu pārsvaru.

Jaunās sezonas Eiropas kausa izcīņas turnīrā līdzšinējo 32 komandu vietā startē 48 vienības. Pirmajā posmā komandas sadalītas astoņās apakšgrupās - pa sešām vienībām katrā. Pēc divu apļu turnīra katras apakšgrupas trīs labākās komandas kvalificēsies otrajam posmam. Tajā šiem 24 klubiem pievienosies tās astoņas komandas, kas nespēs kvalificēties ULEB Eirolīgas "Top 16" sacensībām.

Otrajā posmā komandas tiks sadalītas astoņās grupās - pa četrām vienībām katrā. Pēc divu apļu turnīra katras apakšgrupas divas labākās komandas iekļūs astotdaļfinālā, bet no izslēgšanas turnīra pirmās kārtas līdz finālam cīņas noritēs divu maču summā.

"VEF Rīga" basketbolisti pērnās sezonas Eiropas kausā spēja iekļūt 16 labāko komandu skaitā, tomēr no vietas ceturtdaļfinālā tos šķīra viena uzvara.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!