Foto: Publicitātes foto

Piektdien Rīgas 49.vidusskolā pirmo reizi "VEF Rīgas skolu superlīgas" vēsturē notika Zvaigžņu spēle, kur "Ģimnāzijas" ar 96:95 pārspēja "Vidusskolas" komandu.

Rīgas skolu basketbola komandu labākie spēlētāji un spēlētājas tika sadalīti divās komandās – "Vidusskolas" un "Ģimnāzijas".

Zvaigžņu spēles komandu treneru lomā iejutās basketbola kluba "VEF Rīga" spēlētāji Džeralds Robinsons un Roberts Loverijs. Spēles pirmo ceturtdaļu ar sīvu cīņu un šova vērtām piespēlēm uzsāka zēni, bet otrajā cetrutdaļā uz laukuma nāca meitenes, kuras pamainīja ne tikai mača tempu, bet arī rezultātu, palīdzot "Ģimnāzju" komandai izvirzīties vadībā.

Starp spēles ceturtdaļām risinājās dažādi konkursi. Trīs punktu metienu konkurss, kurā piedalījās pa vienam dalībniekam no katras komandas – 16 puiši un 8 meitenes. Meiteņu konkurencē par uzvarētāju kļuva Beāte Markāne no Rīgas 3.ģimnāzijas, bet zēnu konkurencē vistrāpīgākais bija Artūrs Runcis no Rīgas Hanzas vidusskolas. Karsējmeiteņu konkursā piedalījās pārstāves no trīs skolām: Rīgas Centra Humanitārās vidusskolas, Rīgas 49. vidusskolas, Rīgas 19. vidusskolas, taču pēc žūrijas lēmuma par visenerģiskākajām dejotājām izrādījās Rīgas Centra Humanitārās vidusskolas karsējmeiteņu komanda.

Spriežot pēc skatītāju atbalsta un ovācijām - vislielāko interesi izraisīja bumbas triekšanas grozā no augšas konkurss, kurā dalību ņēma seši dalībnieki: Ričards Pinne, Kristers Zoriks, Roberts Žubulis, Roberts Kesmins, Arnolds Krauklis un Kārlis Šiliņš, taču finālā tika Ričards Pinne un Kristers Zoriks, kuri pārsteidza publiku ar precīziem dankiem. Par labāko žūrijas vērtējumā tika atzīts Kristers Zoriks (Rīgas 49.vidusskola), kurš ieguva visvairāk punktu.

Superlīgas "Zvaigžņu Spēle" ritēja punkts punktā, jo neviena no skolām negribēja padoties, tomēr pēdējās ceturtdaļas beigās ar +1 punktu uzvaru guva "Ģimnāzijas" komanda. Spēles gala rezultāts 95:96. Starp abām komandām tika apbalvoti arī vērtīgākie spēlētāji – "Vidusskolu" komandai tie bija Mārcis Saulītis un Sindija Kudule (abi no Rīgas 49.vidusskolas), bet uzvarētājiem "Ģimnāzijām" – Roberts Dembskis no Rīgas Angļu ģimnāzijas un Marta Jančevska no Rīgas Franču liceja.

"Šī ideja bija padomā jau piecus gadus, un beidzot to ir izdevies realizēt. Prieks, ka iesaistoties mēs varam piedzīvot patiešām labu pasākumu" sacīja VEF Rīgas skolu superlīgas turnīra organizators Raimonds Elbakjans.

Basketbola kluba "VEF Rīga" spēlētājs Jānis Timma atzina, ka pasākums ir audzis: "Patīkama atmosfēra, ir daudz skatītāju un liels atbalsts, arī paši dalībnieki rāda uz ko ir spējīgi un izbauda spēli! Ļoti žēl, ka "Zvaigžņu spēle" nebija manā laikā."

"VEF Rīga" padomes priekšsēdētājs Edgars Jaunups atzīmēja, ka pasākums ir izdevies. "Spēles laikā valdīja pozitīva atmosfēra, un arī bumbas triekšanas grozā no augšas konkurss bija lielisks. Kaut arī Latvijā basketbols vēl tikai tiecas uz augstāko līmeni, tad ar dankiem mēs jau esam, faktiski, augstākajā elitē."

VEF Rīgas skolu superlīgas organizatori vēlas pateikt lielu paldies saviem atbalstītājiem: Rīgas Domei un Rīgas Domes Izglītības, kultūras un sporta departamentam, basketbola klubam "VEF Rīga", Rīgas 49. vidusskolai un tās direktoram Jurim Liepiņam, basketbola veikalam "ProBasketball" (Brīvības iela 101), "Skrīveru Saldumiem" par gardajām balvām, BARS par spēļu formām, Ghetto Burger, un, protams, visiem faniem, skatītājiem un atbalstītājiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!