Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
No 7. līdz 9.septembrim Helsinkos, Somijā "VEF skolas" spēlētājs Francis Lācis kā Latvijas basketbola vienīgais pārstāvis piedalīsies "Basketball without Borders" Eiropas nometnē, kas tiek uzskatīta par pašu prestižāko jauno basketbolistu nometni Eiropā un pulcē labākos jaunos kontinenta basketbolistus, informēja "VEF Rīga".

Nometnē jaunajiem spēlētājiem būs unikāla iespēja pilnveidot savas basketbola iemaņas, kā arī iepazīt un salīdzināt meistarību ar citiem vienaudžiem no apkārtējā reģiona. "Basketball without Borders" nometnēs tradicionāli ar jaunajiem spēlētājiem darbojas spēlētāji un treneri, kas guvuši pieredzi augstākajā līmenī Eiropā un NBA.

Iepriekšējos gados "Basketball without Borders" nometnē piedalījušies arī nākamie Latvijas valstsvienības spēlētāji, t.sk. tā brīža VEF sistēmas basketbolists Anžejs Pasečņiks (2012. gadā), kā arī pašreizējais "VEF Rīga" spēlētājs Kaspars Vecvagars (2010. gadā).

Šā gada "Basketball without Borders" dalībnieks Francis Lācis ir viens no spēlētājiem, kas starpsezonā pievienojās "VEF skolas" rindām, un būs tās sastāvā gaidāmajā sezonā.

"VEF skolas" galvenais treneris Raimonds Feldmanis: "Liels prieks un pagodinājums, ka Francis Lācis iekļauts dalībai šādā prestižā nometnē. Viņš ir ieguldījis nopietnu darbu treniņos, lai tiktu pie šādas iespējas. Tāpat paldies par ieguldīto darbu arī iepriekšējam Franča treneru kolektīvam "Rīdzenes" sporta skolā. Basketball without Borders Eiropas nometnē Francim būs lieliska pieredze darboties NBA un Eiropas augstākā līmeņa spēlētāju, treneru vadībā. Tā solās būt vienlaikus gan laba pieredze, gan arī iespēja parādīt sevi starptautiskā līmenī."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!