Foto: DELFI
Latvijas komanda "Vega 1"/"Liepāja" sestdien piedzīvoja minimālu neveiksmi Austrumeiropas Sieviešu basketbola līgas (EEWBL) jaunās sezonas otrajā mačā, ar rezultātu 72:74 (14:17, 21:15, 17:20, 20:22) piekāpjoties Astanas "Tigers" no Kazahstānas.

Latvijas galvaspilsētā Rīgā notiekošā sabraukuma mačā liepājniecēm ar 21 punktu un septiņām atlēkušajām bumbām palīdzēja Kristīne Silarāja, bet 20 punktus iemeta Ilze Jākobsone, kamēr 12 punktus guva lietuviešu leģionāre Kriste Druskīte.

Pēc Jākobsones tālmetiena pēdējā minūte sākās ar rezultātu 71:71, tomēr visi atlikušie metieni no spēles liepājniecēm bija nesekmīgi un nācās ciest neveiksmi.

B apakšgrupas pirmajā mačā "Vega 1"/"Liepāja" piektdien ar 64:77 piekāpās Polijas komandai "Gdynia", bet Aijas Putniņas pārstāvētā Turcijas vienība "Stambulas Universitāte" ar rezultātu 75:60 pārspēja "Tigers" basketbolistes. Vēl vienā spēlē Krievijas komanda Maskavas "Dinamo" ar 93:56 uzvarēja Minskas "Horizont" spēlētājas no Baltkrievijas, kas būs "Vega 1"/"Liepāja" pretinieces svētdien.

Tikmēr A grupā Latvijas čempiones "TTT Rīga" piektdien ar 85:48 sagrāva Minskas "Cmoki" no Baltkrievijas. Vēl Slovākijas vienība Košices "Good Angels" ar 79:40 pieveica Kijevas "Avangard" no Ukrainas, bet Ļubļinas AZS UMCS no Polijas ar 73:66 pārspēja Lietuvas komandu Viļņas "Kibirkštis".

Turpinājumā Latvijas komanda sestdien tiksies ar AZS UMCS, bet svētdien spēkosies ar "Avangard".

Jaunajā EEWB sezonā sacenšas 12 komandas no deviņām valstīm, kas sadalītas divās apakšgrupās, pa četrām katrā, vienībām apakšgrupu fāzē izspēlējot vienu apli. Pēc tam vienas apakšgrupas trīs spēcīgākās komandas tiks apvienotas ar trim vājākajām otrās grupas vienībām, tādējādi katram klubam aizvadot vēl pa trīs cīņām. Pēcāk astoņas labākās vienības kvalificēsies izslēgšanas turnīram, kas nākamā gada pavasarī notiks Slovākijas pilsētā Košicē.

Šī čempionāta mērķis ir piedāvāt klubiem augsta līmeņa spēles un pievilcīgu sacensību formātu. EEWBL ir pirmā starptautiskā līga, kura rīko regulāro sezonu trīs sabraukumos, vienlaikus samazinot ceļošanas un uzturēšanās izdevumus. Turnīrs šogad noslēdzās ar "Final Four" sacensībām, kurās piedalījās četras labākās līgas komandas.

Kā zināms, pirmajā EEWBL sezonā triumfēja Latvijas titulētākais klubs "TTT-Rīga", kas finālā uzveica "Gdynia" komandu, bet trešā bija latvietes Anitas Teilānes pārstāvētā Kazahstānas čempionvienība "Tigers".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!