Foto: PantherMedia/Scanpix

Otrajā Latvijas Sieviešu basketbola līgas (LSBL) sērijas par trešo vietu spēlē otrdien "Vega 1"/"Liepāja" savā laukumā ar 75:66 (22:18, 21:18, 8:17, 24:13) uzvarēja RSU/"Merks" komandu, sērijā līdz divām uzvarām panākot neizšķirtu 1-1.

Pirmajā ceturtdaļā liepājniecēm bija septiņu punktu pārsvars, bet vadības grožus mājinieces saglabāja arī otrās ceturtdaļas gaitā, kad izvirzījās vadībā pat ar deviņiem punktiem. Tomēr trešajā ceturtdaļā rīdzinieces īstenoja veiksmīgu atspēlēšanos, noslēdzošajā tās minūtē pārņemot vadību ar 53:51.

Izšķirošajā ceturtdaļā Liepājas klubs veica 9:1 izrāvienu un piecas minūtes pirms spēles beigām panāca 64:58 savā labā. RSU/"Merks" pēcāk neizmantoja vairākas iespējas atjaunot neizšķirtu, kas ļāva mājiniecēm divas minūtes pirms spēles noslēguma panākt 70:64 savā labā. Atlikušajā laikā viņas pārsvaru nosargāja.

Poļu leģionāre Katažina Suknarovska uzvarētāju labā guva 20 punktus, bet ar "double-double" izcēlās uzreiz divas spēlētājas - amerikāņu leģionāre Aleksandra Stelfoksa iekrāja 18 punktus un 14 atlēkušās bumbas, bet Sabīne Niedola tika pie 18 punktiem un 13 bumbām zem groziem.

Tikmēr Rīgas kluba labā attiecīgi 14 un 13 punktus guva Daina Lazdeniece un Kate Aizsila.

Šīs sērijas pirmajā spēlē 19.martā RSU/"Merks" savā laukumā tika pie panākuma ar 60:49, bet izšķirošais mačs piektdien notiks Rīgā.

Šīs abas komandas sērijā par trešo vietu sacenšas jau trešo gadu pēc kārtas. 2012.gadā sērijā ar 3-0 pārākas bija rīdzinieces, bet pērn ar 2-0 uzvarēja liepājnieces.

Kā ziņots, finālsērijā, kas ilgs līdz vienas komandas trim uzvarām, "Cēsis" pašlaik cīnās neizšķirti 1-1 ar "TTT Rīga" komandu. Šo abu komandu nākamais mačs trešdien notiks Cēsīs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!