Foto: AP/Scanpix

Viena no Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) zvaigznēm Dveins Veids grasās palikt Maiami "Heat" komandā, kuru viņš pārstāvējis visu savas karjeras laiku.

Pašlaik 33 gadus vecais aizsargs savā "Twitter" kontā publicējis video, kurā Veids Maiami raksturo kā "savu pilsētu un savas mājas".

Veids visu savu NBA karjeru pavadījis "Heat" klubā, taču pēc iepriekšējās sezonas izvēlējās kļūt par brīvo aģentu. Netika izslēgts, ka viņš varētu pievienoties Lebronam Džeimsam Klīvlendas "Cavaliers" komandā, taču tagad Ziemeļamerikas mediji vēsta, ka basketbolists piekritis Maiami vienības piedāvājumam parakstīt viena gada līgumu par 20 miljoniem dolāru (18 miljoniem eiro).

Veids karjeras laikā ar "Heat" ieguvis trīs NBA čempiona titulus, bet aizvadītajā sezonā Maiami komanda neiekļuva izslēgšanas spēlēs. Kopumā 62 maču laikā aizsargs vidēji izcēlās ar 21,5 gūtiem punktiem.

Tikmēr tiek vēstīts, ka savstarpēju vienošanos panākuši Portlendas "Trail Blazers" un komandas līderis Demjans Lilards. Līguma ilgums ir pieci gadi par kopējo summu 125 miljoni dolāru (112 miljoni eiro).

Lilards, kurš ir 2013.gada sezonas labākais debitants, pēdējos divus gadus piedalījies NBA Visu zvaigžņu spēlē.

Sagaidāms, ka tikmēr "Trail Blazers" nāksies šķirties no Lemarkusa Oldridža, kura nākamā darbavieta, visticamāk, būs Sanantonio "Spurs".

Tikmēr par karjeras beigām paziņojis 2000.gada NBA drafta pirmais numurus uzbrucējs Kenjons Mārtins, kurš aizvadītajā sezonā nesekmīgi mēģināja iekļauties Milvoki "Bucks" klubā.

Karjeras laikā pašlaik 37 gadus vecais Mārtins vidēji spēlē guva 12,3 punktus un izcīnīja 6,8 atlēkušās bumbas. Spēka uzbrucējam tā arī neizdevās izcīnīt NBA čempiona titulu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!