Foto: Publicitātes foto

Pēdējā laikā sekmīgu sniegumu demonstrējošā "Jēkabpils" komanda sestdien "Aldaris" Latvijas Basketbola līgas (LBL) regulārā čempionāta mačā savā laukumā ar 72:66 (14:15, 18:13, 21:17, 19:21) pieveica vienu no turnīra līderēm "Valmiera"/ORDO.

"Jēkabpils" sastāvā 20 punktus iemeta amerikānis Tailers Larsons, kamēr 16 pievienoja lietuvietis Ronalds Rutkausks. Savukārt "Valmiera"/ORDO labā 14 punkti un 11 atlēkušās bumbas Ervīnam Jonātam, bet 12 punkti Raimondam Gabrānam.

Lai gan dueli abas komandas iesāka līdzvērtīgi, Jēkabpils vienība pamazām audzēja pārsvaru, kas otrā puslaika pirmajā daļā pārsniedza arī desmit punktus. "Valmiera"/ORDO pretiniekus gan nekur tālu neatlaida, taču nespēja arī pietuvoties tiktāl, lai nopietni iesaistītos cīņā par uzvaru.

Kad līdz pamatlaika beigām bija atlikušas 39 sekundes, Rutkausks realizēja tālmetienu, panākdams 70:61, kas arī bija ļoti izšķirošs metiens, lai mājinieki gūtu uzvaru.

Abas komandas savā starpā pirms tam tikās novembra vidū, kad uzvaru savā laukumā ar 76:60 izcīnīja Valmieras klubs.

Vēl tikai pirms nedēļas "Jēkabpils" parūpējās par nelielu pārsteigumu un izbraukumā ar 66:60 uzvarēja Latvijas vicečempionus "Ventspili".

"Jēkabpils" visu turnīru ietvaros šobrīd tikuši pie sešām uzvarām pēc kārtas, kamēr sezonu lieliski sākusī "Valmiera"/ORDO pēdējā laikā nevar lepoties ar uzvaru sērijām.

Tikmēr citā mačā pie uzvaras izdevās tikt arī "Jelgavai", kas savā laukumā ar 75:65 (19:14, 19:16, 24:16, 13:19) uzvarēja LBL jaunpienācēju "Ogre"/"Kumho Tyre".

Tiecamu sniegumu Jelgavas vienības rindās demonstrēja Kristaps Gludītis, kurš iemeta 28 punktus, kamēr 14 pievienoja Rihards Zēbergs. Tikmēr "Ogre"/"Kumho Tyre" labā 26 punkti Evanam Kelijam.

Pateicoties uzvarai, "Jelgava" pārtraukusi divu zaudējumu sēriju, kamēr Ogres komandai šī ir jau piektā neveiksme pēc kārtas.

Šī abām vienībām bija pirmā tikšanās reize šosezon.

"Ventspils" un "Liepāja"/"Triobet" ar 11 uzvarām 13 spēlēs ir LBL kopvērtējuma līderi, kamēr desmit uzvaras 13 mačos ir "Valmiera"/ORDO rēķinā. Tikmēr čempionei "VEF Rīga" ir pieci panākumi septiņos mačos.

Piektā ar četrām uzvarām septiņās spēlēs ir "Valka"/"Valga" komanda, bet tai ar sešām uzvarām 13 mačos seko "Jēkabpils".

Septīto vietu sešām uzvarām 14 spēlēs ieņem "Jelgava", kam ar četrām uzvarām desmit spēlēs seko "Jūrmala"/"Fēnikss" komanda.

Pie trim panākumiem attiecīgi 12 un 13 mačos tikušas "Ogre"/"Kumho Tyre" un "Barons"/LDz vienības. Savukārt "Latvijas Universitāte" izcīnījusi vienu uzvaru 13 spēlēs.

Deviņas komandas, ieskaitot "Ventspili", šosezon savā starpā izspēlēs četrus apļus, bet divas - "VEF Rīga" un "Valka"/"Valga" - ar visiem pretiniekiem spēlēs katra divas reizes. Izslēgšanas turnīrā piedalīsies sešas labākās komandas.

LBL reglamentā ieviesta viena izmaiņa saistībā ar finālsērijas izspēli. Tā ritēs līdz četrām uzvarām, pirmās divas spēles notiks tās komandas laukumā, kas pamatturnīrā ieņēmusi augstāku vietu, divas nākamās - pie pretiniekiem, bet nepieciešamības gadījumā pārējās spēles pēc sistēmas 1-1-1.

Šī gada pavasarī "VEF Rīga" pēc gada pārtraukuma triumfēja Latvijas čempionātā, finālsērijā ar 4-2 pieveicot pērno čempioni "Ventspili".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!