Foto: DELFI
Igaunijas komandas Rakveres "Tarvas" latviešu basketbolists Roberts Stumbris pieķerts marihuānas lietošanā, informē portāls "delfi.ee".

Atgādinām, ka novembra vidū cits latviešu basketbolists Kristers Zeidaks no "Rapla TYCO" komandas atzinies marihuānas lietošanā.

Trešdien tiek ziņots, ka Stumbra dopingu analīžu A prove bijusi pozitīva un tajā atrastas marihuānas pēdas. Līdz B provju analīžu rezultātu uzzināšanai komanda pārtraukusi līgumu ar basketbolistu.

"Mēs esam saņēmuši nepatīkamas ziņas. Pēc uzzināšanas, ka viņam bijušas pozitīvas dopinga analīzes, es Stumbri atstāju uz rezervistu soliņa. Šis ir nepatīkams incidents un neko vairāk es nevaru pateikt," sacīja "Tarvas" galvenais treneris Andress Sobers.

Stumbris, kurš izlaida divas spēles pēc kārtas Baltijas basketbola līgā (BBL), jau paziņojis, ka nožēlo izdarīto un atvainojas komandai un visiem faniem.

Igaunijas čempionātā Stumbris vidēji mačā guva 9,3 punktus un izcīnīja 5,5 atlekušās bumbas desmit spēlēs. Savukārt BBL viņš sešās spēlēs vidēji sameta deviņus punktus un izcīnīja 3,8 atlekušās bumbas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!