Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Graujošu uzvaru Latvijas Basketbola līgas (LBL) finālsērijas ceturtajā spēlē trešdien "Arēnā Rīga" izcīnīja "Ventspils", kas ar 93:55 pieveica "VEF Rīga".

Tādējādi sērijā līdz četrām uzvarām rezultāts ir kļuvis 2-2.


Uzvarētājiem 17 punktus guva komandas kapteinis Akselis Vairogs, bet 13 punktus – Demonds Kārters. "VEF Rīga" labā 17 punktus guva Dairis Bertāns.

"VEF Rīga" ceturto maču aizvadīja novājinātā sastāvā, jo traumu dēļ malā nācās palikt Artjomam Parahovskim, Kristapam Janičenokam un Trevonam Hjūzam.

Pirmā ceturtdaļa iesākās līdzīgā cīņā, lai gan lielāko daļu vadībā bija ventspilnieki. Ceturtdaļas beigās Akselis Vairogs, Demonds Kārters un Sauļus Kuzminsks panāca ventspilniekiem "+7", bet līdz ceturtdaļas beigām "vefiņš" trīs punktus atguva. Otrās ceturtdaļas sākumā Rašāds Andersons un Jānis Strēlnieks panāca arī "+8", bet tad ar Kaspara Bērziņa un Daira Bertāna veiksmīgiem uzbrukumiem "VEF Rīga" pietuvojās līdz 31:32.

Pirmais lūzums spēlē notika pirmā puslaika beigās, kad Oritsefejinmi Efedžuku, Brendans Hanters, Jānis Strēlnieks un Artūrs Bērziņš panāca 44:31.

Uzsākto arī pēc puslaika pārtraukuma turpināja Kurzemes basketbolisti. Pēc ventspilnieku pirmajiem veiksmīgajiem uzbrukumiem "VEF Rīga" galvenais treneris Ramūns Butauts paņēma minūtes pārtraukumu, taču arī pēc tā spēle nemainījās. Ventspilnieki ātri panāca "+19", tad arī "+23", bet ceturtdaļu noslēdza ar 69:46.

"Ventspils" turpināja dominēt arī pēdējā ceturtdaļā, noslēdzot maču ar vienu no lielākajiem pārsvaru LBL finālsērijas vēsturē – 93:55.

Finālsērijas pirmajā mačā "VEF Rīga" uzvarēja izbraukumā ar 79:70, otrajā mačā "Ventspils" izbraukumā revanšējās 75:72, bet trešajā spēlē ar 90:85 atkal pārāks bija "vefiņš".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!