Foto: F64

"Ventspils" komanda otrdien "Aldaris" Latvijas Basketbola līgas (LBL) finālsērijas otrajā mačā izbraukumā ar 85:68 (15:18, 24:21, 23:11, 23:18) pieveica "VEF Rīga" vienību, panākot izlīdzinājumu sērijā.

Tādejādi sērijā līdz četrām uzvarām rezultāts kļuvis 1-1.

Lielisku spēli "Ventspils" sastāvā aizvadīja Žanis Peiners, kurš guva 21 punktu, bet 13 punktus pievienoja Džerājs Grānts, kuram arī desmit bumbas zem groziem. Tikmēr "VEF Rīga" rindās 20 punktus iemeta Roberts Loverijs, bet ar 14 izcēlās Mareks Mejeris.

Finālsērijas otro spēli ļoti veiksmīgi sāka "Ventspils" komanda, pirmo pāris minūšu laikā izvirzoties vadībā ar 8:0. Pēcāk cīņa starp abām vienībām izlīdzinājās, turklāt pirmās ceturtdaļas vidū pēc diviem Džeralda Robinsona punktiem "VEF Rīga" jau izvirzījās vadībā ar 12:11. Pamazām mājinieki nostiprināja savas līderpozīcijas, kas viņiem cīņas 13.minūtē ļāva panākt jau desmit punktu pārsvaru (27:17).

Turpmākajās minūtēs rīdziniekiem radās problēmas ar punktu gūšanu, kas ventspilniekiem ļāva gūt piecus punktus pēc kārtas, bet mazāk nekā trīs minūtes līdz puslaika pārtraukumam Kristaps Janičenoks realizēja tālmetienu un no jauna vadībā izvirzīja "Ventspili" ar 32:31. Atlikusī puslaika daļa aizritēja punkts punktā, bet atpūtā basketbolisti devās pie neizšķirta 39:39.

Arī otro puslaiku labāk iesāka "Ventspils", kas ļoti sekmīgi spēlēja uzbrukumā, un 45 sekundes pirms trešās ceturtdaļas Džerajs Grānts panāca jau 13 punktu pārsvaru (62:49). Lai gan ventspilnieki šķietami kontrolēja cīņas gaitu, "VEF Rīga" pamazām sāka atspēlēties, un pēc nedaudz vairāk kā trim spēlētām minūtēm ceturtajā ceturksnī Robinsons ar tālmetienu panāca jau vairs tikai mīnus trīs (62:65). Tiesa, pēc tam nākamajās minūtēs viesiem izdevās atkal par dažiem punktiem atrauties, bet mazāk nekā četras minūtes pirms pamatlaika beigām Trojs Bārnīss iemeta tālmetienu un panāca jau 14 punktu pārsvaru "Ventspilij" (78:64).

Arī pamatlaika izskaņā "Ventspils" spēlēja sekmīgi, vienubrīd pārsvaram pieaugot arī līdz 19 punktiem, kas nozīmēja pārliecinošu viesu uzvaru.

Kā zināms, sērijas pirmais mačs risinājās svētdien, rīdziniekiem izcīnot panākumu ar 81:77.

Sērija ritēs līdz vienas komandas četrām uzvarām. Ceturtdien komandas spēkosies Ventspilī, bet pēc tam svētdien atkal atgriezīsies "Arēnā Rīga".

Abas vienības savā starpā Latvijas čempiona titulu intrigām bagātās finālsērijās dalījušas jau iepriekšējās četras sezonas. Šajā laikā trīs čempionu titulus izcīnīja "VEF Rīga", bet vienreiz uzvaru izcīnīja "Ventspils", to paveicot pērn.

Šīs sezonas LBL regulārā turnīra ietvaros abas komandas savā starpā tikās divas reizes - vispirms janvārī Bauskā pārāki ar 90:85 bija "Ventspils", bet februārī Ventspilī ar 75:67 uzvarēja "VEF Rīga".

"Ventspils" par Latvijas čempioniem kopumā kronēti deviņas reizes, taču pērn titulu izcīnīja pēc četru gadu pārtraukuma. Savukārt "VEF Rīga" par labāko komandu valstī pēc kluba atjaunošanas 2007.gadā kļuvuši trīs reizes - no 2011. līdz 2013.gadam.

Ar 15 uzvarām 18 spēlēs "Ventspils" komanda LBL regulārajā čempionātā ne bez problēmām izcīnīja pirmo vietu, kamēr "VEF Rīga" ar astoņiem panākumiem desmit cīņās bija otrie, tāpēc abi klubi automātiski sasniedza izslēgšanas spēļu pusfinālu.

Pirms tam pusfinālā "Ventspils" grūtā cīņā jau otro gadu pēc kārtas sērijā līdz trim uzvarām ar 3-2 pieveica "Jēkabpili", kamēr "VEF Rīga" ar 3-1 pārspēja "Liepāja"/"Triobet".

Tikmēr sērijā par bronzu, kas ritēs līdz trim uzvarām, rezultāts pašlaik ir neizšķirts 1-1.

Regulārajā čempionātā "VEF Rīga" ar "Ventspili" aizvadīja divas spēles, bet ar visām pārējām komandām spēlēja vienu apli izbraukumā. "Ventspils" vienība ar visām komandām izspēlēja divus apļus, bet pārējās komandas savā starpā sacentās četras reizes. Vietu kārtību noteica uzvarēto spēļu procents.

Pagājušās sezonas "Aldaris" LBL finālā "Ventspils" ar 4-1 pārspēja "VEF Rīga", valsts čempiones titulu izcīnot pēc četru sezonu pārtraukuma un kopumā devīto reizi kluba pastāvēšanas vēsturē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!