Foto: F64
Pie uzvaras "Aldaris" Latvijas Basketbola līgas (LBL) regulārā čempionāta spēlē sestdien tika valsts vicečempioni "Ventspils", kas lēmuši lauzt līgumu ar amerikāņu centra spēlētāju Kristoferu Feiberu.

Aizvadītajā mačā jau bez Feibera palīdzības "Ventspils" savā laukumā ar 78:57 (25:18, 12:13, 22:17, 19:9) pārspēja pagājušās sezonas trešo spēcīgāko komandu "Valmiera".
Ronalds Zaķis uzvarētāju labā guva 23 punktus, bet 17 punktus iekrāja Akselis Vairogs, palīdzot komandai izcīnīt sesto uzvaru tikpat spēlēs.
Tikmēr valmieriešu rindās ar 21 punktu izcēlās Jānis Kaufmanis, tomēr viņš neglāba vienību no otrā zaudējuma sešās cīņās.
Pēc paziņošanas par šķiršanos Feibera "Ventspils" kluba vadība paudusi, ka meklēs citu pastiprinājumu centra spēlētāja pozīcijā.
Centra spēlētājs aizvadīja četras LBL regulārā čempionāta spēles, kurā guva vidēji 3,0 punktus un izcīnīja 1,3 atlēkušās bumbas.
Feibers pagājušajā gadā pabeidza Čikāgas "DePaul" universitāti un sāka profesionāļa gaitas Urugvajā, bet vēlāk nonāca Ukrainas klubā "MBK Mykolaiv", ko vada latviešu speciālisti Agris Galvanovskis un Artūrs Štālbergs. Ukrainā viņš vidēji spēlē laukumā pavadīja 25 minūtes, guva 12 punktus un izcīnīja astoņas atlēkušās bumbas. Sezonas beigās 23 gadus vecais Feibers paguva uzspēlēt arī Ķīnas čempionātā, kurā savāca iespaidīgu statistiku - vidēji 17,6 punkti un 13 atlēkušās bumbas.
Citā līderu savstarpējā cīņā sestdien "Jēkabpils" vienība izbraukumā ar 86:73 (31:25, 20:14, 13:14, 22:20) pārspēja "Liepāja"/"Triobet" komandu, iekārtojoties kopvērtējuma otrajā vietā.
Pa 21 punktam uzvarētāju labā guva Rinalds Sirsniņš un amerikānis Trojs Bārnīss, bet 16 punktus iekrāja Mārtiņš Kravčenko. Savukārt Liepājas kluba rindās ar 23 punktiem izcēlās Ingus Jakovičs.
Kā ziņots, citviet sestdien pie uzvaras tika "Barons kvartāls" komanda, kas abām vienībām kopīgajā mājas spēļu zālē Mārupes sporta centrā ar rezultātu 83:63 (20:16, 24:12, 20:22, 19:13) pārspēja biznesa augstskolu "Turība".

"Barons kvartāls" tādējādi tika pie otrā panākuma sešās turnīra spēlēs, bet "Turība" sešās cīņās tagad cietusi piecus zaudējumus.
Kārlis Apsītis uzvarētāju labā guva 17 punktus, bet pie 13 punktiem tika Roberts Mednis. Savukārt "Turības" rindās ar 16 punktiem izcēlās Matīss Rudmiezis.

Līdere ar sešām uzvarām sešās spēlēs pašlaik ir "Ventspils" komanda, kurai ar pieciem panākumiem seko "Jēkabpils". Savukārt trešo un ceturto vietu ar ar četrām uzvarām ieņem "Valmiera" un "Liepāja"/"Triobet".

Pa diviem panākumiem piecos mačos ir "Latvijas Universitātes" un "Jelgavas" basketbolistiem, bet viņiem ar divām uzvarām sešās cīņās seko "Jūrmala"/"Fēnikss" un "Barons kvartāls". Tālāk ar vienu uzvaru piecās spēlēs atrodas "Saldus", "Turība" pie vienas uzvaras tikusi sešās spēlēs, bet "LMT Basketbola akadēmija" jeb Latvijas U-18 izlases bāzes komanda cietusi neveiksmi vienīgajā līdz šim aizvadītajā cīņā.

No 12 komandām turnīrā joprojām nav iesaistījušies valsts čempioni "VEF Rīga", kas pirmos LBL mačus aizvadīs vien decembrī.

"VEF Rīga" LBL turnīrā ar desmit komandām šosezon spēlēs vien vienu apli izbraukumā, bet ar vicečempioniem "Ventspils" aizvadīs divas cīņas (kopā - 12 spēles). "Ventspils" ar visām komandām izspēlēs divus apļus (kopā - 22 spēles), Latvijas U-18 izlase ar visām komandām, izņemot "VEF Rīga", izspēlēs divus apļus (kopā - 21 spēle). Savukārt pārējās deviņas komandas savā starpā spēlēs pa četrām reizēm (kopā - 37 spēles). Komandu vietas turnīra tabulā tiek noteiktas pēc izcīnīto uzvaru procenta.

Tikmēr izslēgšanas turnīrā saglabāsies pēdējo gadu ierastā sistēma, kurā piedalīsies sešas komandas. Pirmās divas kārtas sērijas notiks līdz trim uzvarām, bet finālā komandas sacentīsies līdz četriem panākumiem.

Kā zināms, aizvadītās sezonas finālsērijā "VEF Rīga" uzvarēja "Ventspils" komandu ar rezultātu 4-1, valsts čempionu titulu izcīnot trešo reizi pēc kārtas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!