Foto: LETA

Latvijas vicečempione basketbolā "Ventspils" pārtraukusi sadarbību ar lietuvieti Simu Buterleviču, piektdien pavēstīja klubs.

Tikmēr Lietuvas klubs Panevēžas "Lietkabelis" piektdien paziņoja, ka jau panācis vienošanos ar Buterleviču. Kā zināms, Panevēžas vienību pārstāv arī bijušais "Ventspils" kapteinis Akselis Vairogs.

Buterlevičs "Ventspilij" pievienojās augusta beigās, un viņam tika noteikts divas nedēļas ilgs pārbaudes laiks, pēc kura ventspilnieku komanda noslēdza līgumu ar lietuvieti.

Šajā "Aldaris" Latvijas Basketbola līgas (LBL) sezonā lietuvietis komandas sastāvā aizvadīja trīs spēles, vidēji mačā gūstot 2,7 punktus un savācot 3,7 bumbas zem groziem.

Iepriekšējā sezonā patlaban 26 gadus vecais Buterlevičs spēlēja savā dzimtenes klubā Utenas "Juventus", kur vietējā čempionātā vidēji mačā guva 8,7 punktus un savāca 4,8 bumbas zem groziem.

Savukārt Baltijas Basketbola līgā (BBL) lietuvietis aizvadīja 16 spēles, kuru laikā caurmērā guva 9,3 punktus mačā un savāca 5,1 atlēkušo bumbu.

Pagājušās sezonas LBL finālsērijā "Ventspils" ar 2-4 piekāpās "VEF Rīga". Tāpat tā cieta neveiksmi arī BBL turnīrā, divu spēļu summā piekāpjoties Lietuvas klubam "Šiauliai".

Savukārt jauno sezonu "Ventspils" iesākusi ar trim uzvarām un atrodas LBL kopvērtējuma līderpozīcijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!