Latvijas basketbola vicečempioni "Ventspils" otrdien Ukrainā ar zaudējumu sāka FIBA Izaicinājuma kausu, pirmajā mačā ar 67:81 piekāpjoties Južnijas "Khimik".

Rezultatīvākais "Ventspils" komandā ar 15 gūtajiem punktiem bija Jānis Strēlnieks, Stīvens Grejs izcēlās ar 12 punktiem, bet ar 11 punktiem izcēlās Mārtiņš Laksa.

Savukārt "Himik" rindās 18 punktus guva un 11 atlēkušās bumbas izcīnīja Rišons Terijs, bet ar 16 punktiem un deviņām bumbām zem groziem izcēlās Ārons Makgī.

Spēles sākumā "Ventspils" komandai bija problēmas ar pretinieku garā spēlētāja Makgī apturēšanu, tomēr Latvijas klubs ne tikai cienījami turējās līdzi, bet arī praktiski visu pirmo ceturtdaļu atradās vadībā, noslēdzot to ar rezultātu 22:19.

Otrajā desmitminūtē jau vairāk sekmējās "Himik" komandai - pēc tam, kad ceturtdaļas vidū tā pārņēma vadību, to vairs neatdeva un puslaika beigās ieguva desmit punktu pārsvaru (42:32), bet pēc pirmajām 20 minūtēm Latvijas komanda atradās zaudētājos ar 34:42.

Otrais puslaiks sākās ar Oleksandra Prokopenko tālmetienu, kas mājiniekiem ļāva iegūt 11 punktu pārsvaru, tomēr ātri vien pie ceturtās piezīmes tika Mārtiņš Meiers, kas vēl vairāk apgrūtināja situāciju viesu garajā galā, jo jau pirmajā divdesmitminūtē pie četrām piespēlēm bija ticis Ronalds Zaķis. Savukārt vēl pēc brīža Meiers nopelnīja arī piekto piezīmi.

Turpinājumā "Himik" turpināja labi krist tālmetieni un mājinieki pilnībā pārņēma kontroli mačā - trešās ceturtdaļas vidū tās pārsvars bija 56:40, bet pirms pēdējām desmit minūtēm 65:47. Ceturtajā ceturtdaļā mājinieki vairākkārt arī atradās vadībā ar vismaz 20 punktiem, un ventspilnieki pārsvaru tā arī nespēja apdraudēt, piedzīvojot zaudējumu.

Kopā ar "Ventspils" un "Himik" komandām D apakšgrupā spēlē arī Krievijas klubs "Ņižņij Novgorod" un Ungārijas vienība Pakšas "Atomeromu", kas sekmīgi pārvarēja kvalifikācijas sacensības.

"Himik" un "Ņižņij Novgorod" basketbolisti Eiropas Izaicinājuma kausam bija kvalificējušies automātiski, bet "Ventspils" komanda tajā nokļuva pēc tam, kad nespēja pārvarēt Eiropas kausa kvalifikāciju.

Eiropas Izaicinājuma kausā šosezon kopumā piedalīsies 32 komandas, kas sadalītas astoņās apakšgrupās, pa četrām katrā.

Komandas grupās izspēlēs divu apļu turnīru, pa reizei sacenšoties mājās un izbraukumā. Katras grupas divas labākās komandas iekļūs nākamajā kārtā.

Jau vēstīs, ka pagājušajā sezonā "Ventspils" basketbolisti spēja iekļūt Eiropas Izaicinājuma kausa izcīņas ceturtdaļfinālā, kur sērijā līdz divām uzvarām ar 1-2 zaudēja Beļģijas komandai Ostendes "Telenet".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!